portál uživatelů
softwarů Autodesk

Integrované řešení Autodesk Inventor a EdgeCAM, 1. část

Strojírenství

V praxi to znamená, těsnější propojení tvorby návrhu s technologií výroby, která často probíhá na CNC strojích. V popředí zájmu pak stojí integrace řešení CAD/CAM/CAE do jediného funkčního celku. V Au…

Integrované řešení Autodesk Inventor a EdgeCAM, 1. část

V praxi to znamená, těsnější propojení tvorby návrhu s technologií výroby, která často probíhá na CNC strojích. V popředí zájmu pak stojí integrace řešení CAD/CAM/CAE do jediného funkčního celku. V Autodesku vývojáři úzce spolupracují s inženýry v Pathtrace na vývoji nových řešení, což zaručuje nejvyšší stupeň spolupráce mezi oběma systémy. Cílem je přirozeně plná asociativní provázanost technologie s výchozím modelem.

Autodesk Inventor Series je řešením pro výrobu, které vám umožňuje navrhovat celou produktovou řadu v softwaru jediného výrobce. Autodesk Inventor Series je jediným balíkem pro navrhování a tvorbu dokumentace ve 2D i 3D.

  V Autodesk Inventoru můžete realizovat své představy pomocí adaptivního modelování

Obsahuje následující aplikace:

·software Autodesk Inventor pro 2D/3D návrh a dokumentaci pomocí adaptivního modelování

·aplikaci AutoCAD Mechanical, založenou na platformě AutoCAD pro produkční 2D

·kreslení, která chrání vaše investice do souborů DWG na platformě AutoCAD

·program Autodesk Vault k synchronizaci úsilí v rámci celého návrhového týmu

Autodesk Inventor Professional spojuje výkon aplikace Autodesk Inventor Series se specializovanými nástroji pro návrh rozvodných systémů, kontrolu součástí a import souborů IDF. Vedle specializované funkcionality zahrnuje tato integrovaná aplikace software Autodesk Inventor Series pro 2D a 3D návrh, AutoCAD Mechanical pro 2D kreslení a dokumentace a program Autodesk Vault, integrovaný nástroj pro správu dat, který slouží k synchronizaci úsilí souvisejícího s návrhem v jednotlivých týmech. Se softwarem Autodesk Inventor Professional můžete snadno a rychle:

·navrhovat virtuální modely vedení, kabelů a kabelových svazků

·automaticky vytvářet trubky, potrubí a pružné hadice

·analyzovat silné a slabé stránky modelů součástí

·vytvářet geometrii tištěných obvodů

·komunikovat o datech návrhu a sdílet je

Tvůrci se u nejnovější verze produktu pro strojírenské navrhování zaměřili nejenom na zvýšení komfortu a funkčnosti obecného prostředí aplikace. Do Inventoru je integrována technologie původní aplikace MechSoft, povyšující návrhový proces do nové dimenze opřené o strojírenské výpočty. Výrazně je posílena i prezentační schopnost aplikace přidáním fotorealistického modulu Inventor Studio.

  Autodesk Inventor Professional využijete navíc v hydraulice a automatizaci

 

Design Accelerator je sada programů, které umí automaticky vytvářet strojírenské součásti na základě aplikovaného strojírenského výpočtu. Dále obsahuje rozsáhlou množinu výpočtů reprezentujících standardní matematické vzorce a fyzikální teorie, pomocí kterých lze určit výsledné vlastnosti návhu. Pokud může být výsledkem výpočtu model, je automaticky v požadované podobě vkládán fyzicky do prostředí sestavy a jsou k němu připojeny kompletní informace o výpočtu pro případné další korekce návrhu.

 Inventor Design Accelerator poskytuje celou řadu užitečných inženýrských nástrojů (anglická verze)

 

Inventor Studio je implementováno přímo do pracovního prostředí programu. Inventor 10 nyní dokáže vytvořit nejen fotorealisticky zpracované modely, ale i přehledné animace, které mohou efektním způsobem vypovídají o funkčnosti navrhovaného zařízení. Aplikace obsahuje knihovnou materiálů, textur a barev, světelných stylů a stylů pozadí. Fotorealistické ztvárnění výstupu má k dispozici veškeré potřebné nástroje.

 Pomocí Inventor Studia můžete realizovat fotorealistickou vizualizaci

 

Přímé, bodové a rozptýlené světelné zdroje, pracuje s odrazem světla od povrchu a propočtem reálného stínu. Pokud je potřeba simulovat pohyby sestavy, nabízí Inventor Studio konstruktérům animační nástroje, které využívají nejen již definovaných vazeb v sestavách, ale umí definovat i další pohyby nezávislé na těchto vazbách. Intuitivní správa animací zahrnuje nastavení kamer, světel, orientaci, viditelnost a kontrolu výsledného přehrávání.

Zdroj: Autodesk, www.designtech.cz