portál uživatelů
softwarů Autodesk

Animace pomocí 3D vektorových animačních software spojená s dynamickou vizualizací

Strojírenství

Aplikace se tak stávají oblíbenou pomůckou nejen animátorů počítačových her, ale především filmařů, kteří jsou schopni vytvářet scény, které by byly ekonomicky nebo technicky nerealizovatelné. Nejznám…

Animace pomocí 3D vektorových animačních software spojená s dynamickou vizualizací

Aplikace se tak stávají oblíbenou pomůckou nejen animátorů počítačových her, ale především filmařů, kteří jsou schopni vytvářet scény, které by byly ekonomicky nebo technicky nerealizovatelné. Nejznámějšími 3D animačními produkty z dílny Autodesk je 3D Studio MAX, Autodesk VIZ apod.

Postupy jsou velmi podobné Motion Tween* animaci, kdy definujeme pouze klíčové polohy a deformace. Ostatní generuje animační software automaticky. Aplikace pro 3D animaci jsou velmi často modulární a umožňují rozšíření o další funkčnosti pomocí aplikací dodávaných jinými vývojáři. Lze tak například pak využívat výkonnější generátory geometrie (vlasy, objekty), doplňovat efekty (výbuch, oheň) nebo vylepšovat vzhled scény pomocí jiných vizualizačních algoritmů. Vrcholem umu jsou především animace živočichů a postav.

Motion Tween animace – Při tomto typu animace vytváříme první a poslední keyframe, mezi kterými chceme rozehrát určitý pohyb, který v intencích možností nadefinujeme. Výslednou animaci potom generuje program sám podle svých možností (posun, rotace).

  Animace a prezentace výrobku

Zdroj: www.designtech.cz