portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tvorba a úprava objektů, 11. díl – nastavení tlouštěk čar

Zobrazení tlouštěk čar Tloušťky čar jsou zobrazeny různě v modelovém prostoru a v rozvržení. ·V modelovém prostoru je tloušťka čáry o hodnotě 0 zobrazena jako jeden pixel a další tloušťky používají o…

Tvorba a úprava objektů, 11. díl – nastavení tlouštěk čar

Zobrazení tlouštěk čar

Tloušťky čar jsou zobrazeny různě v modelovém prostoru a v rozvržení.

·V modelovém prostoru je tloušťka čáry o hodnotě 0 zobrazena jako jeden pixel a další tloušťky používají odpovídající tloušťku.

·V listu rozvržení jsou tloušťky čar zobrazeny v přesné tloušťce.

Zobrazení tloušťek čar v modelovém prostoru

V modelovém prostoru tvoří spojené čáry s tloušťkou zkosené spojení bez zakončení. Stylů vykreslování lze použít pro uplatnění různých spojení a stylů zakončení na objekty s tloušťkou čáry.

Poznámka: Různé styly zakončení a spojení objektů s tloušťkou čáry jsou zobrazeny pouze v plném náhledu vykreslení.

Zobrazení tloušťky čáry v modelovém prostoru se nemění s měřítkem zoomování. Například hodnota tloušťky čáry, která je reprezentována šířkou čtyř pixelů je vždy zobrazena pomocí čtyř pixelů bez ohledu na nastavení přiblížení. Jestliže mají čáry na objektech vypadat tlustší nebo tenčí, použijte na listu Model příkaz TLČÁRY pro nastavení jejich měřítka. Změna měřítka zobrazení neovlivní hodnotu tloušťky čáry při vykreslování.

Doba regenerace se prodlužuje při použití tloušťek čar, které jsou reprezentovány více než jedním pixelem. Vypnutím zobrazení tloušťek čar můžete optimalizovat produkt AutoCAD a jeho výkon. Na kartě Model můžete zapnout/vypnout zobrazení tloušťek čar klepnutím na tlačítko TLČ na stavové liště.

Zobrazení tloušťek čar v rozvržení

V listech rozvržení a náhledu vykreslení jsou tloušťky čar zobrazeny ve skutečných jednotkách a zobrazení tloušťky čáry se mění s měřítkem zoomování. Kreslení tloušťky čáry a změnu měřítka ve vašem výkresu můžete nastavit v dialogu Vykreslování na kartě Nastavení vykreslování.

V listech rozvržení můžete vypnout nebo zapnout zobrazení tloušťky čáry klepnutím na tlačítko TLČ ve stavové liště. Toto nastavení neovlivní kreslení tloušťky čáry.