portál uživatelů
softwarů Autodesk

Vykreslování a publikování výkresů, 4. díl

Nastavení stínovaného výřezu a voleb vykreslení pro rozvržení Stínovaný výřez a nastavení voleb vykreslení ovlivňují způsob vykreslení objektů. Volby vykreslování stínovaného výřezu vám dávají velkou …

Vykreslování a publikování výkresů, 4. díl

Nastavení stínovaného výřezu a voleb vykreslení pro rozvržení

Stínovaný výřez a nastavení voleb vykreslení ovlivňují způsob vykreslení objektů. Volby vykreslování stínovaného výřezu vám dávají velkou flexibilitu při interpretaci trojrozměrných návrhů ostatním. Konstruktérský záměr můžete zdůraznit výběrem způsobu vykreslení výřezů a zadáním úrovní rozlišení.

Volby vykreslení stínovaného výřezu

Pomocí voleb stínování si můžete vybrat, zda chcete tisknout množinu stínovaných objektů pomocí voleb dle Zobrazení, Drátový, Skrytý nebo Rendering.

Volby vykreslování stínovaných výřezů jsou použity na všechny objekty ve výřezech a modelovém prostoru. Pokud použijete volby Stínované nebo Rendering, tabulky stylu vykreslování použité nastavením stránky neovlivní vykreslování. Jestliže použijete volbu Rendering, nejsou vykresleny dvojrozměrné drátové objekty, například úsečky, oblouky a text.

Poznámka: Vykreslování stínovaného výřezu vyžaduje zařízení schopné vykreslovat rastr. Většina moderních plotrů a tiskáren jsou rastrová zařízení.

Volby vykreslování

Následující volby, které lze určit pro rozvržení, ovlivňují způsob vykreslení objektů.

·Vykreslovat tloušťku čar. Definuje vykreslování přiřazených tlouštěk čar k objektům a hladinám.

·Vykreslovat podle stylů. Výkres je vykreslen pomocí stylů vykreslování. Zapnutím této volby se automaticky vykreslí tloušťky čar. Jestliže tuto volbu nezapnete, objekty budou vykresleny podle svých přiřazených vlastností a nikoliv pomocí stylů vykreslování.

·Vykreslit poslední výkresový prostor. Objekty v modelovém prostoru se vykreslují dříve než objekty ve výkresovém prostoru.

·Skrýt objekty výkr. prostoru. Určuje, zda je operaci Skryj použita na objekty ve výřezu výkresového prostoru. Tato volba je dostupná pouze pro list rozvržení. Efekt tohoto nastavení se projeví v náhledu vykreslování, ale ne v rozvržení.