portál uživatelů
softwarů Autodesk

Soubory nabídky, 14. díl

Roletové nebo místní nabídky Pomocí metody podobné metodě používané k aktivaci obyčejných podnabídek můžete aktivovat nebo deaktivovat také roletovou nebo rozbalovací podnabídku. Existující dva způso…

Soubory nabídky, 14. díl

Roletové nebo místní nabídky

Pomocí metody podobné metodě používané k aktivaci obyčejných podnabídek můžete aktivovat nebo deaktivovat také roletovou nebo rozbalovací podnabídku.

Existující dva způsoby odkazů na roletové nebo místní nabídky: relativní a absolutní. Relativní odkazování používá skupinu nabídky a název; absolutní odkazování používá absolutní pozici položky nabídky v hierarchii nabídky. Doporučuje se používat způsob relativního odkazování, protože je dynamický a funguje spolehlivě bez ohledu na aktuální stav nabídky.

Relativní odkazy na položky roletových a místních nabídek

Chcete-li vytvořit odkaz na položku roletové nebo místní nabídky pomocí její skupiny nabídky a názvu, použijte funkci AutoLISP menucmd. Následující syntaxe odkazuje položku nabídky pomocí jejího názvu.

(menucmd „Gmenugroup.name_tag=value“)

Následující příklad potlačí položku nabídky ID_Line ve skupině nabídky sample. Tento příklad pracuje bez ohledu na umístění položky v nabídce.

[Potlačit úsečku](menucmd „Gsample.ID_Line=~“)