portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tvorba a úprava objektů, 12. díl – nastavení tlouštěk čar

Nastavení aktuální tloušťky čáry Všechny objekty jsou vytvořeny pomocí aktuální tloušťky čáry, která je zobrazena v seznamu Tloušťka čáry v panelu nástrojů Vlastnosti objektu. Aktuální tloušťku čáry l…

Tvorba a úprava objektů, 12. díl – nastavení tlouštěk čar

Nastavení aktuální tloušťky čáry

Všechny objekty jsou vytvořeny pomocí aktuální tloušťky čáry, která je zobrazena v seznamu Tloušťka čáry v panelu nástrojů Vlastnosti objektu. Aktuální tloušťku čáry lze nastavit pomocí seznamu Tloušťka čáry.

Je-li aktuální tloušťka čáry nastavena na DLEHLAD, objekty jsou vytvořeny tloušťkou čáry spojenou s aktuální hladinou.

Jestliže je aktuální tloušťka čáry nastavena na DLEBLOK, objekty jsou vytvářeny pomocí výchozí tloušťky čáry (před vložením do bloku). Jakmile je blok vložen do výkresu, získá aktuální nastavení tloušťky čáry.

Jestliže nechcete, aby byla aktuální tloušťka čáry přiřazena k aktuální hladině, můžete určit jinou tloušťku čáry explicitně.

Objektům ve výkresech vytvořených v předchozí verzi produktu AutoCAD je přiřazena hodnota tloušťky čáry DLEHLAD a všechny hladiny jsou nastaveny na VÝCHOZÍ. Tloušťka čáry přiřazená

Změna tloušťky čáry objektu

Při změně tloušťky čáry objektu máte tři možnosti:

·Přiřaďte objekt jiné hladině s odlišnou tloušťkou čáry. Jestliže je tloušťka čáry objektu nastavena na DLEHLAD a vy přiřadíte objekt jiné hladině, získá svoji tloušťku čáry od této nové hladiny.

·Změňte tloušťku čáry přiřazenou hladině, ve které se objekt nachází. Jestliže je tloušťka čáry nastavena na DLEHLAD, získá tloušťku čáry od své hladiny. Jestliže změníte tloušťku čáry přiřazenou hladině, všechny objekty v této hladině, které mají přiřazenu tloušťku čáry DLEHLAD jsou automaticky aktualizovány.

·Určete tloušťku čáry objektu jako předefinování tloušťky čáry hladiny. Tloušťku čáry každé hladiny můžete určit explicitně. Jestliže chcete předefinovat tloušťku čáry objektu určenou hladinou jinou, změňte tloušťku čáry existujícího objektu z DLEHLAD na konkrétní hodnotu.

Jestliže chcete stanovit určitou tloušťku čáry pro všechny následně vytvořené objekty, změňte nastavení aktuální tloušťky čáry v panelu nástrojů Vlastnosti objektu z DLEHLAD na určitou tloušťku čáry.