portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD Raster Design 2009 – nejdůležitější inovace, funkce a benefity – 1. díl

Stavebnictví

Získejte z Vašich stávajících rastrových podkladů mnohem více a obohaťte tak Vaše návrhy, plány, prezentace a mapové kompozice. Aplikace AutoCAD Raster Design se po instalaci stane součástí Vaší …

AutoCAD Raster Design 2009 – nejdůležitější inovace, funkce a benefity – 1. díl

Získejte z Vašich stávajících rastrových podkladů mnohem více a obohaťte tak Vaše návrhy, plány, prezentace a mapové kompozice. Aplikace AutoCAD Raster Design se po instalaci stane součástí Vaší tvůrčí aplikace, a proto není třeba učit se nové pracovní prostředí nebo nakupovat jinak koncipované aplikace.

Odemkněte a rozšiřte hodnotu existujících informací – získejte co nejvíce z Vašich skenovaných výkresů, plánů a map díky jejich rychlému začlenění do probíhajících projektů. Ušetřete čas strávený překreslováním díky silným rastrovým editačním nástrojům a inteligentním funkcím pro převod mezi rastrem a vektorem.

Zjednodušte možnosti rozhodování a mějte práci schválenou dříve než obvykle – vytvářejte výkresy a podkladové materiály, které v sobě slučují informačně bohaté plány, mapy, satelitní snímky či jiné typy obrazových dat, které vylepší možnosti komunikace a pomohou rychleji pochopit záměry a přínosy řešených projektů.

Korigujte, konzervujte a bezpečně uchovávejte obsah a hodnotu Vašich rastrových dat – jednoduše čistěte, upravujte a spravujte Váš archiv skenovaných výkresů, plánů a map. Satelitní a letecké snímky pak můžete rychle a efektivně analyzovat nástroji dostupnými ve Vám známém AutoCAD pracovním prostředí.

Co je v nové verzi AutoCAD Raster Design 2009 opravdu nového?

Podpora 64 bitů – AutoCAD Raster Design 2009 podporuje prostředí aplikace, ve které funguje, a to bez ohledu na to, zda je tento produkt společnosti Autodesk 32-bitový nebo 64-bitový. Tento flexibilní přístup Vám umožní instalaci aplikace Raster Design 2009 do jakékoliv kompatibilní aplikace a do kteréhokoliv podporovaného operačního systému.

Vylepšená podpora formátu ESRI® GRID – tematicky kartograficky zpracovaná data představují jednu z forem obvykle používaných rastrových dat pro znázornění využití země, zónování či dalších charakteristik vhodných pro tematické znázornění. Aplikace Raster Design nyní nabízí korektní zobrazování tematických dat ve formátu ESRI GRID. Tato funkce znamená další krok ke stále robustnějšímu prostředí pro přesné a na formátu nezávislé použití rastrových dat.

Nové Ribbon rozhraní – když dojde k instalaci do prostředí programu AutoCAD 2009 nebo do některého na něm založeného, jsou nástroje a možnosti prezentovány v přehledném vizuálním tvaru. Jsou začleněny do ovládacího prvku Ribbon, který Vám umožní rychlý výběr nástrojů pro Vaši práci. Přechod mezi aplikacemi je proto nyní rychlejší s více intuitivní. Ribbon, který je zobrazen v horní části okna aplikace je možné rozšířit a uživatelsky upravit. Proto je možné jeho použití optimalizovat dle potřeb každého uživatele nebo dle požadavků a standardů společnosti.

Jaké rastrové formáty aplikace AutoCAD Raster Design 2009 podporuje?

AutoCAD Raster Design podporuje širokou škálu obvykle používaných rastrových formátů dat:

BMP

GEOTIFF

PICT

PCX

CALS

GIF

PNG

JPEG/JFIF

ECW

IG4

RLC

TGA

FLIC

DOQ

MrSID

TIFF

GEOSPOT

DEM

JPEG 2000

ESRI GRID

DTED (level 0,1,2) 

Zobrazení DigitalGlobe QuickBird

Zobrazení Landsat-FAST

Formát National Imaging Transmission Format (NITF) verze 2.0 a 2.1

Až 16bitový jednopásmový TIFF (IKONOS a další 11bitová jednopásmová data)

Multispektrální formát GEOTIFF 8 a 16bitový (většina satelitních dat včetně IKONOS 8bitový, 11bitový a Landsat)

Se kterými aplikacemi produktové řady 2009 lze AutoCAD Raster Design použít?

AutoCAD Raster Design 2009 je připraven pro použití v aplikaci AutoCAD 2009 a všech dalších na této technologii postavených produktech. Raster Design 2009 je plně kompatibilní s následujícími produkty:

·AutoCAD® 2009

·AutoCAD® Civil 3D® 2009

·AutoCAD® Land Desktop 2009

·AutoCAD® Civil 3D® Land Desktop Companion 2009

·AutoCAD® Map 3D 2009

·AutoCAD® Architecture 2009

·AutoCAD® MEP 2009

·AutoCAD® Mechanical 2009

·AutoCAD® Electrical 2009

·Autodesk® Topobase™ 2009