portál uživatelů
softwarů Autodesk

Jak dostat oblouky do digitálního zaměření terénu?

Stavebnictví

Týká se to především projektů, kde jsou geodetické práce prováděny konvenčními měřickými metodami. Zákruty jsou velmi důležitými elementy a závisí na nich korektnost digitálních modelů používaných jak…

Jak dostat oblouky do digitálního zaměření terénu?

Týká se to především projektů, kde jsou geodetické práce prováděny konvenčními měřickými metodami. Zákruty jsou velmi důležitými elementy a závisí na nich korektnost digitálních modelů používaných jako podkladová data pro výpočetní model HEC-RAS (analytické říční systém). Stejně důležité jsou také správné definice levého horního břehu, pravého horního břehu a také řečiště – dna vodního toku.
Aby bylo možné správně definovat průběh obou břehů, je vhodné definovat průběh řeky pomocí křivky nebo složené linie.

Ujistěte se, zda jsou polylinie( křivky) sloučené a v případě, že se jedná o spline křivku, převeďte ji na polylinii.

Jakmile máte hotovo, je třeba převést levou a pravou polylini na směrového řešení. Poté pro obě dvě trasy vytvořte profily. Po vytvoření profilů pro pravý a levý břeh je také vhodné umístit u směrového řešení popis, který staničením označí místo nebo rozsah geodetických prací. Navíc nadefinujeme středové směrové řešení (centreline alignment – CL) pro řeku samotnou a vytvoříme profil stejným způsobem jako v předchozím případě.

Vytvořte dvě horizontální zobrazovací pole. Jedno zobrazuje 2D pohled a druhé profil. Poté vytvořte profil založený na jednotlivých úrovních a zobrazeném staničení.

Pro vytvoření koridoru řeky byla použita vzorová šablona složená z MarkPoint (Označený bod) a LinkSlopeBetweenPoints (SpojniceSklonMezibody). Nejprve vložte podsestavu LinkWidthAndSlope (SpojniceŠířkaaSklon). Ponechte výchozí hodnoty nastavení pro podsestavu.

Volbu Vynechat napojení nastavte na ANO. Dále přidejte prvek MarkPoint(Označený bod). Nastavte jméno bodu– v tomto případě LEFT(levý). (Všechny prvky najdete na záložce Metrické linky v Panelu nástrojů). Ten samý postup pak zopakujte pro pravou stranu. Vzorová šablona by měla vypadat následovně:

V případě koridoru by základním směrovým řešením a profilem mělo být již vytvořené říční CL. Poté nastavte cíle ve vlastnostech koridoru pro levé směrové řešení a levý profil ke směrovému řešení levého břehu nastavujte pro podsestavu LinkWidthandSlope. To samé pak proveďte i pro pravou stranu. Viz níže:

Konečná podoba koridoru by měla vypadat podobně jako na obrázku níže.

Převzato z: http://wendyllc.blogspot.com/