portál uživatelů
softwarů Autodesk

Vážení uživatelé Revit Architecture

Strojírenství

Pokud tedy používáte Revit Architecture a nemáte vytvořenou vlastní šablonu, nebo nedisponujete šablonou, která byla součástí českého prostředí minulých verzí, musíte získané rodiny upravovat. Proto p…

Vážení uživatelé Revit Architecture

Pokud tedy používáte Revit Architecture a nemáte vytvořenou vlastní šablonu, nebo nedisponujete šablonou, která byla součástí českého prostředí minulých verzí, musíte získané rodiny upravovat. Proto přicházíme s celkem 130 novými families upravených podle zvyklostí v našich zemích. Celý balík obsahuje česká okna, dveře, kancelářský, kuchyňský nábytek, koupelnové vybavení a další prvky s jejichž pomocí dotáhnete svůj projekt od koncepční skici až po finální rendery. Jednotlivé families jsou vytvořeny tak, že obsahují reprezentace pro různé typy detailů (hrubý, střední, jemný) a to ve 2D i 3D provedení.

  hrubý detail

  střední detail

  jemný detail

  vizualizace

Příklad zobrazení nových rodin

Jednoduše tak můžete pracovat s hrubými modely, což značně urychlí vaši práci a až ve finále přepnout na jemné zobrazení s spustit render. Možnosti nastavení renderu, materiálů a světel jsou ve verzi 2009 natolik propracované, že výstup který získáte je srovnatelný s profesionálními renderovacími programy. Když mluvíme o materiálech, zde narazíte na drobnou pozitivní změnu v jejich přiřazování. Revit families jsou nastaveny tak, aby parametr „Materiál“ odpovídal příslušné podkategorii a tím pádem abyste mohli měnit materiálové parametry naráz. Určitě se ale nemusíte obávat, že se budete muset naučit nový způsob práce, původní parametry Materiál, jak je znáte z předchozích verzí, jsou zachovány. Více si o přiřazení materiálů můžete přečíst v článeku, který naleznete zde (odkaz na článek – materiály.doc).

Balík families a šablona, která některé z nich obsahuje je volně ke stažení zde:

Balík families

Šablona CZ

Stejně jako české prostředí i tento balík je „první vydání“ a tak budeme velice rádi, když nám poskytnete zpětnou vazbu. Rádi uslyšíme pozitivní i negativní názory na tento balík families. Vaše názory prosím zasílejte na adresu revit_families@techdata.cz.

Naším cílem je především zkvalitnění a usnadnění vaší práce s aplikací Revit Architecture.