portál uživatelů
softwarů Autodesk

MSV, Inventor a unikátní pouštní speciál

Strojírenství

Brno se stává na podzim již padesát let křižovatkou evropského obchodu – zejména, co se oblasti strojírenství a výroby týče. I letos si našli na výstaviště cestu zástupci 29 zemí. Podíl zahraničních v…

MSV, Inventor a unikátní pouštní speciál

Brno se stává na podzim již padesát let křižovatkou evropského obchodu – zejména, co se oblasti strojírenství a výroby týče. I letos si našli na výstaviště cestu zástupci 29 zemí. Podíl zahraničních vystavovatelů tak přesáhl 36 procent. Téměř sto tisíc návštěvníků a přes 400 akreditovaných novinářů mohlo shlédnout zajímavé expozice více jak dvou tisícovek vystavovatelů. Mezi nimi se neztratil ani stánek společnosti Autodesk a jeho partnerů v pavilonu A1.

Vzhůru na rallye

Oranžový závodní automobil společnosti OFFROADSPORT CZ přitahoval oči kolemjdoucích doslova jako magnet. Není se co divit – po loňské expozici se závodní Tatrou známého veterána dakarské rallye, pana Lopraise, byla letošní expozice s osobním automobilem opět jedním z hlavních lákadel celého pavilonu. Závodní tým OFFROADSPORT CZ se s tímto vozem navíc již pilně připravuje na dakarskou výzvu, která před závodníky poprvé stane v rámci nevyzpytatelného jihoamerického kontinentu (Argentina a Chile).

Tým OFFROADSPORT CZ u svého speciálu pro pouštní závody (zleva p. Ouředníček, Krasula a Zapletal)

Závodní vůz kategorie T1 vznikl za významného přispění moderních technologií 3D CAD řešení Autodesk Inventor

Budoucnost digitálního prototypování…

…byla hlavním tématem první přednášky čtvrteční tiskové konference, která přilákala jak zájemce z řad odborníků, tak redakce řady technických a odborných médií z oblasti strojírenství i automobilového průmyslu. Slova se ujal Marek Svoboda, který na názorných příkladech ukázal budoucnost a trendy v počítačem podporovaném navrhování. Poté štafetu převzali zástupci týmu OFFROADSPORT CZ, kteří se podělili nejen o své zážitky ze závodění, ale zejména o pomoci Autodesk Inventoru při návrhu různých prvků soutěžního vozu.

Vize a trendy současného digitálního prototypování předestřel posluchačům z řad odborné veřejnosti i zástupců médií Marek Svoboda ze společnosti Autodesk

Řada účastníků tiskové konference neváhala prozkoumat pracoviště rallye závodníka na vlastní oči

Zajímá vás více?

Zkušenosti týmu OFFROADSPORT CZ při navrhování s pomocí Autodesk Inventoru … bližší informace www.offroadsport.cz.

Co nabízí Autodesk Inventor 2009? … www.autodesk.cz/inventor.

Předběžná závěrečná zpráva a další informace k MSV 2008 … www.bvv.cz/msv.