portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD 2010 zlepšuje produktivitu o více než 60 procent

AutoCAD

Autodesk, Inc., výrobce návrhového softwaru pro projekci a zábavu, oznámil výsledky nové studie, podle níž uživatelé, kteří používají AutoCAD 2010, dosahují při práci na běžných projektech až o 63 pro…

AutoCAD 2010 zlepšuje produktivitu o více než 60 procent

Autodesk, Inc., výrobce návrhového softwaru pro projekci a zábavu, oznámil výsledky nové studie, podle níž uživatelé, kteří používají AutoCAD 2010, dosahují při práci na běžných projektech až o 63 procent vyšší produktivity. Tato studie, prováděná nezávislou konzultantskou a analytickou společností Cambashi Limited, porovnává dobu, kterou trvají konkrétní pracovní úkony s použitím softwaru AutoCAD 2010 a softwaru AutoCAD 2007.

Z výsledků vyplývá, že „průměrný uživatel může díky AutoCAD 2010 značně zvýšit svůj výkon. Kromě toho, že se softwarem AutoCAD 2010 lze různé činnosti vykonávat rychleji, jeho nové funkce – zvláště vylepšená manipulace s PDF – poskytují uživateli AutoCAD rovněž větší možnosti a zjednodušují mu spolupráci na projektech.“ Tato zjištění svědčí o tom, že uživatelům se investice do nové verze jedné z vedoucích CAD platforem na světě rychle vracejí.

Vylepšené funkce AutoCAD 2010 mají podle výsledků studie přímý vliv na zvyšování produktivity

Studie společnosti Cambashi prokázala, že vylepšené jednotlivé funkce AutoCAD 2010 při práci na běžných projektech minimalizují nutnost opakovaných úkonů a eliminují kroky potřebné k dokumentaci i komunikaci projektu. Vylepšení se podle studie týká například těchto úkonů:

-Funkce publikování PDF v AutoCAD 2010 poskytuje vyšší vizuální kvalitu při menší velikosti souborů a umožňuje přidávat soubory PDF do výkresu jako podklad. Tyto prvky pomáhají uživatelům dosáhnout zvýšení produktivity o 63 procent.

-AutoCAD 2010 obsahuje nové nástroje pro volné modelování, které uživatelům umožňují vytvářet téměř jakékoli představitelné tvary prostým natahováním a stlačováním plochy, okrajů a vrcholů. Tyto nástroje zvyšují produktivitu o 62 procent.

-Nový import PDF souborů, jejich využití jako podklad a vylepšené funkce pro publikování v AutoCAD 2010 usnadňují oboustrannou komunikaci v rámci většího konstrukčního týmu a přináší zvýšení produktivity o 43%.

-Díky dynamickému vytváření bloků v AutoCAD 2010 mohou uživatelé vytvářet četné modifikace s použitím dříve uložených bloků. Skutečnost, že uživatelé nemusí pro každou variantu vytvářet novou geometrii, vede ke zvýšení produktivity o 44 procent.

-AutoCAD 2010 představil parametrické kreslící nástroje, které uživatelům umožňují definovat trvalé vazby mezi objekty. Tyto nástroje pomáhají uživatelům při kreslení ve 3D zvýšit produktivitu o 35 procent.

„Ekonomické podmínky tlačí firmy k co největšímu zefektivnění práce. I dnes, více než 27 let poté, co Autodesk poprvé přišel se softwarem AutoCAD, stále tento produkt obohacujeme o nové inovativní prvky tak, aby konstruktéři, projektanti a návrháři mohli navrhovat a dokumentovat své projekty rychleji a přitom si zachovali vysokou kvalitu a přesnost,“ říká Guri Stark, víceprezident Autodesku pro produkty AutoCAD a Platform. „Jak dokazuje tato studie, každý nový prvek vAutoCAD 2010 pomáhá uživatelům minimalizovat čas, který musejí věnovat rutinním úkonům, a umožňuje jim soustředit se na skutečně důležitou práci.“

O studii

Autodesk si tuto studii produktivity, která zkoumá výhody AutoCAD 2010, objednal u nezávislé konzultantské a analytické společnosti Cabashi Limited. Společnost Cabashi pak porovnávala dobu, jakou trvalo vypracovat cvičný projekt jednopatrové budovy architektům pracujícím s AutoCAD 2010 a těm, kteří pracovali s AutoCAD 2007. Tento projekt byl vybrán jako typický příklad architektonické práce. Celou studii si můžete stáhnout na adrese www.autodesk.com/autocadpower