portál uživatelů
softwarů Autodesk

DOCK 01 – nová administrativní budova v Libni

Strojírenství

Osmipatrová stavba bude mít zhruba 9000 metrů čtverečních. „Dokončení administrativního objektu Dock 01 je plánováno na podzim příštího roku,“ uvedl ředitel pro komerční akvizice a pronájem Crestylu M…

DOCK 01 – nová administrativní budova v Libni

Osmipatrová stavba bude mít zhruba 9000 metrů čtverečních. „Dokončení administrativního objektu Dock 01 je plánováno na podzim příštího roku,“ uvedl ředitel pro komerční akvizice a pronájem Crestylu Martin Novák.

Kromě právě zahájené stavby zahrnuje komerční část projektu ještě další tři etapy. Celkem má vzniknout kolem 80 000 metrů čtverečních nové plochy, většinu z toho budou tvořit kanceláře. Bytová část projektu nabídne ve třech etapách 320 luxusních bytů. První bytová etapa s 58 jednotkami už má za sebou kolaudaci. Celkové náklady projektu Dock mají činit asi 7,8 miliardy korun.
Crestyl působí na českém trhu od roku 1996. Ve 14 lokalitách rozvíjí projekty v investiční hodnotě kolem miliardy eur, tedy asi za 25 miliard korun.
UBM patří mezi přední rakouské developery. Firma stavěla v západní, východní i střední Evropě. V Česku postavila například kanceláře a byty v Praze na Smíchově a administrativní a obchodní centrum Darex na Václavském náměstí.
zpráva ČTK

Doplněno Stavbaweb:
DOCK
DOCK v sobě spojuje rezidenční komplex a business park, který vzniká v objektu bývalých loděnic nedaleko Libeňského zámečku a stanice metra Palmovka v Praze 8 – Libni. Rezidenční a administrativní části projektu jsou zabudovány do vodní plochy doků, která bude kompletně přestavěna na moderní marinu uzpůsobenou k relaxaci a sportu. V několika etapách budou vystavěny rezidence DOCK A, B a C a kancelářské budovy DOCK 01, 02, 03 a 04.
Rezidenční část DOCK A a DOCK B vzešly z dílny italské společnosti Mediapolis. První administrativní objekt DOCK 01 a poslední etapu rezidencí má na starosti studio S.H.S. architekti a pod návrhem administrativních částí DOCK 02, DOCK 03 a DOCK 04 je podepsána architektonická kancelář 4A architekti.

Rezidence – 40 000 m2, 60 bytů v první etapě DOCK A
Kanceláře – 80 000 m2, 9 700 m2 v první etapě DOCK 01


(zdroj: Crestyl, stránky projektu DOCK)

Autor článku: Stavbaweb