portál uživatelů
softwarů Autodesk

F1 … ne formule 1, ale úprava tlačítka

AutoCAD

A jaká je podstata dnešního tipu? Jednoduše nahradíme příkaz, který proběhne po stisknutí klávesy F1. A nově místo zobrazení nápovědy, se procesuje příkaz Escape. Kaďopádně ale nemějte strach, že o ná…

F1 … ne formule 1, ale úprava tlačítka

A jaká je podstata dnešního tipu? Jednoduše nahradíme příkaz, který proběhne po stisknutí klávesy F1. A nově místo zobrazení nápovědy, se procesuje příkaz Escape. Kaďopádně ale nemějte strach, že o nápovědu přijdete. Pořád ji můžete zobrazit zadáním otazníku na příkazovém řádku, či můžete napsat _help alias Rada. Také můžete kliknout na ikonku otazníku v pravém horním rohu obrazovky.

 

Pojďme už na postup. Na příkazovém řádku zadejte příkaz CUI, zobrazí se dialog Upravit uživatelské rozhraní. Zde můžete spravovat všechny prvky uživatelského rozhraní, jako jsou pracovní plocha či panel nástrojů. My se podíváme do části Klávesové zkratky.

Budeme editovat funkci Escape. Tu ale v AutoCADu nenajdete, musíte do spodního řádku pro seznam příkazů zadat Storno. AutoCAD vám nabídne dvě storna, základní rozlišení je v jejich Makru, které vidíte v pravé části okna. Jedno má ^C a druhé storno má ^C^C. Vyberte volbu s dvěma C. Proč? Protože jsou některé příkazy v AutoCADu, které pro provedení příkazu, potřebují procesovat dvakrát zadání storno.

Nyní uchopíme ve spodní části okna příkaz Storno se dvěma C, držíme myš a přetáhneme příkaz do přehledu klávesových zkratek,  a pustíme tlačítko myši. Dojde k přesunutí příkazu. Klikneme na něj.

V pravé části okna Upravit uživatelské vlastnosti, část Vlastnosti, je přehled vlastností tohoto příkazu. Podívejme se do položky Klávesy. Klikněte na ikonku s tečkami. Zobrazí se okno Klávesové zkratky. V tuto chvíli stiskněte na klávesnici F1. Dojde k automatickému vyplnění řádky. Nic nedopisujte, nepřepisujte a potvrďte okno OK.

 

Klikněte na ikonku Použít a OK, a nyní už by mělo být vše funkční. Otestujeme…zadejte příkaz a nyní…omylem samozřejmě…zvolte F1 místo Escape. A? dojde ke stornování příkazu!

Jak jednoduché…Pokud chcete zpět to, jak to bylo, vymažte Storno z klávesových zkratek.