portál uživatelů
softwarů Autodesk

Fusion 360: mezi průmyslovým designem a funkční konstrukcí

Strojírenství   |   Fusion 360

Autodesk Fusion 360 je nová generace designových a konstrukčních nástrojů. Dynamický nástroj, který umožňuje realizovat jakýkoliv nápad velmi efektivním způsobem. Prozkoumejte ho. Autodesk Fusion 360 …

Fusion 360: mezi průmyslovým designem a funkční konstrukcí

Autodesk Fusion 360 je nová generace designových a konstrukčních nástrojů. Dynamický nástroj, který umožňuje realizovat jakýkoliv nápad velmi efektivním způsobem. Prozkoumejte ho.

Autodesk Fusion 360 slouží pro digitální prototypování a spolupráci založené na cloudových technologiích. Díky jednoduché klientské aplikaci (dostupné nyní pro PC i Mac) a neomezenému výkonu cloudových technologií má uživatel k dispozici plnohodnotnou 3D CAD aplikaci s jednoduchým a rychlým ovládáním. Autodesk Fusion 360 je vhodný pro modelování, ale i přímou editaci objemových modelů, jejich analýzu, vizualizaci, publikování, výrobu (CAM), správu dat a online spolupráci.

Fusion 360 nabízí intuitivní uživatelské prostřední, zajišťuje přístup k informacím o návrhu a integrované sociální nástroje pro spolupráci. Zákazníci nyní mohou návrhy připravovat rychleji, pracovat kdekoliv a sdílet je s kýmkoliv.

Kouzlo Fusion 360 leží v možnostech velmi rychlé interakce mezi jednotlivými koncepty a tvorby drobných úprav, které mohou mít obrovský vliv na celkovou podobu a vnímání návrhu. Díky možnosti flexibilního designu, konstrukce a vizualizace v rámci softwaru Fusion 360 mají naši zákazníci rozhodování o jednotlivých návrzích mnohem více ve svých rukou,“ říká Matthew Harris ze společnosti Orphanage Guitars.

„Nacházíme se ve fázi nové průmyslové revoluce, která využívá to nejlepší z možností produktového designu a konstrukce vedoucích k výrobkům jak krásným tak funkčním,“ říká Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident společnosti Autodesk. „Se službou Fusion 360 už není zapotřebí dělat kompromisy mezi průmyslovým designem a funkční konstrukcí. Uživatelé mají poprvé v historii k dispozici obojí v jednom nástroji.“

Prohlédněte si možnosti Fusion 360 v krátkém videu

Autodesk Fusion 360 podporuje otvírání CAD souborů ve formátech:
Autodesk Inventor (.ipt)
Autodesk Fusion360 (.f3d)
Autodesk Sim360 (.sim, .sim360)
Autodesk Alias (.wire)
AutoCAD DWG (.dwg)
Catia V5 (.CATPart)
DXF (.dxf)
IGES (.igs, .iges)
NX (.prt)
Parasolid (.x_b, .x_t)
Pro/Engineer Granite (.g)
Pro/Engineer Neutral (.neu)
Pro/Engineer a Creo Parametric (.prt)
Rhino (.3dm)
SAT/SMT (.sat, .smt, .sab, .smb)
STEP (.stp, .step)
Solidworks (.prt, .sldprt)
Ukládat data lze do souborů formátu Inventoru 2014 a vyšších, AutoCADu (DWG/DXF), interního formátu F3D nebo do výměnných formátů STEP, IGES a SAT, popř. do STL a OBJ.

Fusion 360 je také součástí sad Product Design Suite (se Subscription). Pro studenty, nekomerční použití a malé firmy s obratem do 100 000 USD ročně je Fusion 360 k dispozici zdarma.

Více také na autodesk.com/Fusion360
Bezplatná 90 denní zkušební verze ke stažení na autodesk.com/tryfusion360

Úvodní obr.: Cylindrický motor Olsryd 9 / autoři: Casey Rogers, Carlos Oyuela-Mora a Daniele Grandi; zdroj fusion360.autodesk.com