portál uživatelů
softwarů Autodesk

ENTiTi: rozšířená a virtuální realita pro Fusion 360

Strojírenství   |   Fusion 360

Většinu z nás nejspíš neminuly zábavné aplikace, jako byl hit loňského léta Pokémon GO. Nebo jste si možná užili nějakou simulaci ve virtuální realitě. Ale přemýšleli jste někdy o tom, jak by váš 3D d…

ENTiTi: rozšířená a virtuální realita pro Fusion 360

Většinu z nás nejspíš neminuly zábavné aplikace, jako byl hit loňského léta Pokémon GO. Nebo jste si možná užili nějakou simulaci ve virtuální realitě. Ale přemýšleli jste někdy o tom, jak by váš 3D design mohl vypadat v rozšířené a virtuální realitě?

WakingApp je partnerská společnost Autodesku založená před čtyřmi lety. Ta přišla s nástrojem ENTiTi, který návrhářům umožňuje snadno vytvářet a prohlížet AR a VR bez toho, že by museli napsat jedinou řádku kódu.


Platforma ENTiTi je navržena pro neprogramátory, jimž umožňuje vytváření dynamického chování prostřednictvím patentované technologie s jednoduchým, snadno použitelným rozhraním. Platforma je založená na cloudové technologii a umožňuje tak sdílet obsah. Vždy, když je obsah generován nebo aktualizován, je okamžitě k dispozici pro prohlížení na více platformách, včetně mobilních zařízení, jako je například Oculus Rift nebo HTC Vive.

ENTiTi nedávno připravila doplněk do Fusion 360, který umožňuje bezproblémové generování obsahu. Stačí jen několik kliknutí myší, můžete změnit CAD na AR nebo VR a sdílet je se svými přáteli, klienty a kolegy. Obsah generovaný pomocí tohoto doplňku je ve výchozím nastavení chráněn heslem, takže ho můžete zobrazit pouze vy a vámi autorizovaní diváci. Heslo dostanete přímo do registrované e-mailové adresy svého účtu Autodesk během několika minut po zahájení procesu.

Ale to zde nekončí! Chcete-li přidat interaktivitu k vašemu návrhu, jako je například ovládání barev, animace objektu a mnohem více – můžete to udělat snadno tím, že si stáhnete ‚ENTiTi Creator‘ a upravíte stávající projekty vytvořené doplňkem Fusion 360. Je snadné ji používat a nevyžaduje předchozí zkušenosti AR nebo VR.

Další informace o platformě ENTiTi naleznete na webové stránce WakingApp, kde také najdete nejnovější doplněk pro Fusion 360.

Úvodní foto: HOME – A VR Spacewalk / courtesy of REWIND
Zdroj: Autodesk blog Fusion