portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD 2018 pro Mac a AutoCAD LT 2018 pro Mac je tu

AutoCAD

Tento týden spatřil světlo světa nejnovější AutoCAD 2018 a AutoCAD LT 2018 pro platformu MAC. Novinka přichází s novým vylepšením. A je opět chytřejší než předešlé vydání. Pokud vlastníte předplatné A…

AutoCAD 2018 pro Mac a AutoCAD LT 2018 pro Mac je tu

Tento týden spatřil světlo světa nejnovější AutoCAD 2018 a AutoCAD LT 2018 pro platformu MAC. Novinka přichází s novým vylepšením. A je opět chytřejší než předešlé vydání. Pokud vlastníte předplatné AutoCAD či AutoCAD LT, tak již nyní můžete stahovat novinku ve svých účtech. Pokud ještě nemáte své předplatné, tak je ten správný čas nad ním popřemýšlet. Splňte si Vánoční přání již dnes a pořiďte si legální AutoCAD.

 

Přenášení uživatelského nastavení je nyní otázkou okamžiku

Nová verze se inspirovala od svého brášky pro Windows. Uživatelé verze pro Windows mohou lehce přenášet svá nastavení pracovního prostředí. Tato možnost nebyla možná u AutoCAD pro Mac a vždy bylo nutné pracovní prostřední při nové instalaci upravovat a nastavovat. Mnohdy bylo jednodušší využívat defaultně nastavené prostředí. Nyní můžete svá nastavení přenášet. Nyní je čas upravit si svůj AutoCAD dle svých potřeb a zvýšit svou efektivitu bez obavy ze ztráty tohoto nastavení.

Vlastní umístění kreseb a paletek nástrojů je nyní ještě pohodlnější

Mnozí uživatelé pracují s dvěma monitory. Někdy se práce stává velice otravnou, když je nutné sahat pro funkce na vedlejší monitor. Aktuální verze přináší novinku! Touto novinkou je možnost vlastního rozložení pozic kresby a paletky nástrojů dle vlastních preferencí.

Při práci se dvěma monitory lze jednoduše uchopit paletky a přetáhnout na druhou obrazovku. Pokud používáte pouze jednu obrazovku, tak je jednoduše uchopíte a ukotvíte ke straně dle potřeby. Někdy je nutné mít co největší pracovní plochu, a proto je možné paletky schovat pomocí ikony pro schování paletky.

Editor zkratek příkazů

Používáte klávesové zkratky? Pokud ano, tak se vaše práce ještě zrychlí. Pomocí centra pro úpravu klávesových zkratek můžete sestavit své vlastní zkratky. Vytvořte si vlastní zkratky pro dlouhé příkazy.

Výběr objektů

Nyní můžete vybírat objekty i mimo obrazovku. Stačí aktivovat výběr a zoomovat dle potřeby. Nyní se již nestane, že by neviditelný výběr zmizel z vašeho okna pro výběr.

Import PDF souborů

AutoCAD pro Mac nabízí nový nástroj pro importování textu formátu SHX z PDF dokumentů.

Převod textu

Pomocí funkce rozpoznání textu můžete v AutoCAD 2018 pro Mac jednoduše rozpoznávat text z importovaných PDF. Text importovaný jako geometrie je převeden na Mtext.

Tisk a nastavení stránky

Každý, kdo pracujte s AutoCAD, zná problémy a úskalí spojené s výstupem dat. Většina uživatelů data převádí do PDF. Nové nastavení výstupu pro tisk či exportu do PDF je uzpůsobeno pro rychlejší a intuitivnější práci při nastavování parametrů exportu.

Převod 3D kreseb do 2D

Pomocí nové funkce FLATTEN lze vytvořit 2D výkres na základě vybraných 3D objektů. (Tato funkcionalita je dostupná pouze v AuoCAD 2018)

 

Vylepšený správce připojených referencí

Nyní je možné nastavovat Xref cesty relativně, tak aby nedošlo ke ztrátě cesty k souboru. Tato cesta může být také využita pro nahrazení dalších chybějících referencí v kresbě. Pokud uložíte kresbu, která hostuje jiné připojené soubory na novou lokaci, budete vyzváni k zadání relativní cesty k připojeným kresbám.

Podpora Touch Bar

AutoCAD 2018 pro Mac plně podporuje Touch Bar. Podpora byla již v předešlé verzi 2017.1, ale je důležité si připomenout, že je zde tato funkčnost.

Stáhněte si AutoCAD 2018 či AutoCAD LT 2018 pro váš Mac již nyní. Není na co čekat. Využijte zdarma 30-ti denní zkušební verzi a přesvědčte se o skvělé funkčnosti aktuálního AutoCAD. Pokud jste aktivní předplatitel či uživatel plánu údržby, tak již nyní můžete stahovat ve svých Autodesk účtech.