portál uživatelů
softwarů Autodesk

Revit Live 2.0: Dokonalé architektonické vizualizace

Stavebnictví   |   Revit

Je to již více než rok, co byl spuštěn Revit Live 1.0 a od té doby se mnoho změnilo. Od svého vzniku se aplikace dočkala řady vylepšení – produkt dostal rozšíření v podobě virtuální reality, přibyla p…

Revit Live 2.0: Dokonalé architektonické vizualizace

Je to již více než rok, co byl spuštěn Revit Live 1.0 a od té doby se mnoho změnilo. Od svého vzniku se aplikace dočkala řady vylepšení – produkt dostal rozšíření v podobě virtuální reality, přibyla podpora služby Revit LT a samotný Revit Live byl začleněn do Kolekce AEC (Architecture, Engineering & Construction Collection.). Ale vždy jde udělat více.

Vývojáři navštívili během loňského roku společnosti využívající tuto aplikaci na celém světě, aby zde diskutovali o výzvách, kterým firmy musí čelit při vytváření vizualizací či které dokáží zprostředkovat zážitek. Výsledky těchto zahraničních studijních návštěv jsou přetaveny do podoby aplikace Revit Live 2.0.

Podívejte se, co je nového v Revitu Live 2.0

Zjednodušení aplikací

Doposud byly v nabídce aplikace Live Editor a Viewer, v rámci zjednodušení se vývojáři nicméně rozhodli zbavit se Vieweru a zefektivnit Live Editor. Nyní je to zkrátka „Live“.

V rámci aplikace Live již nenajdete prezentační režim, protože Revit Live 2.0 je v tomto režimu vždy. Uživatelé, kteří chtějí publikovat a sdílet své zkušenosti se spolupracovníky v reálném čase, mohou stále využívat možnosti exportu pro systém Windows, vytvářející samostatný soubor ZIP. Tato vlastní scéna Live nevyžaduje použití aplikace a může být spuštěna samostatně, aniž by vyžadovala, aby koncový uživatel instaloval na svém stroji nic.

Rychlost

Zákazníci dávali jasně najevo, že v první verzi aplikace byla rychlost zpracování zásadní výzvou. Z tohoto důvodu byl přepracován cloudový systém, takže je nyní robustnější a mnohem rychlejší, může tak zpracovávat větší modely.

Vylepšení se dočkala také doba načítání modelových dat do aplikace. Zatímco v cloudu je vhodné zpracovávat ty nejnáročnější operace, uživatelé by neměli čekat příliš dlouho na načítání svého modelu v reálném čase, stejně jako ve virtuální realitě.

Interaktivní spolupráce s 3ds Max

Poměrně dost uživatelů chtělo v aplikaci dělat více, než si jen prohlížet model ze všech možných stran. Koneckonců, aktuálně použité technologie jsou mnohem silnější než to, co v Revitu Live bylo doposud. Nově zde proto najdete interaktivní propojení s aplikací 3ds Max Interactive, což znamená, že výslednou podobu lze rychle zobrazit jak v Revitu Live, tak přímo v 3ds Maxu. Jednoduše řečeno – aplikace Live a 3ds Max Interactive jsou nyní plně kompatibilní.

Vzhledem k tomu, že 3ds Max je taktéž součástí Kolekce AEC, mají její odběratelé přístup k oběma programům naráz. Uživatelé, kteří chtějí upravovat své scény, zvýšit vizuální kvalitu nebo vyzkoušet interaktivitu v rámci svých vizualizací, to mohou udělat právě ve 3ds Max Interactive.

Co lze očekávat v budoucnu?

Revit Live 2.0 ukazuje cestu k dokonalejšímu a efektivnějšímu řešení inteligentních datových aplikací, které uživatelům umožňují pracovat s větším objemem dat v reálném čase. Díky využití propracovaného prostředí 3ds Maxu aplikace nabídne více možností, jak pracovat s tradičními vizualizacemi či interaktivními modely.

Vyzkoušejte aplikaci Revit Live 2.0 s bezplatnou 30denní zkušební verzí nebo ji získejte v rámci Kolekce AEC.