portál uživatelů
softwarů Autodesk

Video: Jak začít s energetickou analýzou v Revitu?

Stavebnictví   |   Revit

<Video v článku>Věděli jste, že předplatné aplikace Revit nebo rovnou celé Kolekce AEC zahrnuje přístup k aplikaci Insight, což je výkonný nástroj pro analýzu energetické náročnosti? Software In…

Video: Jak začít s energetickou analýzou v Revitu?

Věděli jste, že předplatné aplikace Revit nebo rovnou celé Kolekce AEC zahrnuje přístup k aplikaci Insight, což je výkonný nástroj pro analýzu energetické náročnosti?

Software Insight je cloudová simulační platforma, integrovaná s Revitem, která poskytuje centralizovaný přístup k údajům o výkonu a pokročilým analyzátorům. Pomocí nástrojů, které najdete v obou těchto programech, můžete generovat analýzu energetických, osvětlovacích, solárních, topných a chladicích výkonů nebo dalších faktorů, které ovlivňují energetickou náročnost budov. Na základě takových výsledků pak lze realizovat skutečně důležitá návrhová rozhodnutí.

Začněte používat aplikaci Insight s aplikací Revit

Tato tři videa vám pomohou naučit se používat Insight pro analýzu energetické náročnosti. To může usnadnit práci třeba architektonickým firmám, které chtějí naplňovat cíle trvalé udržitelnosti, jako například výzvu Architecture 2030.

1/ Energetická analýza v Insightu může být použita pro jakýkoliv model. Toto video ukazuje základní pracovní postup.

2/ Rozhraní v Insightu nabízí různé widgety, umožňující prohlížet rozsahy intenzity využité energie (EUI), zobrazovat historii modelů či upravovat nastavení BIM. Prohlédněte si toto rozhraní ve videu.

3/ Chcete rychlé porovnání výkonu několika různých modelových schémat ve vašem projektu? Pro Insight žádný problém. Ve videu se naučíte vytvářet scénáře a pracovat se srovnávací tabulkou.

Pro architekty je Insight výkonným nástrojem, který jim pomůže při navrhování vysoce energeticky úsporných budov a splní jejich cíle v oblasti budování nebo udržitelnosti. Zpětná vazba v reálném čase napomáhá vizualizaci a komunikaci s klíčovými ukazateli výkonu, měřítky, faktory, rozsahy a specifikacemi a umožňuje vytvářet lepší návrhy.

Tip: Použijte Insight k zachycení komplexní interakce budov a systémů s plnou dynamickou simulací tepelné energie pomocí DOE 2.2 a EnergyPlus.

Více o aplikaci Autodesk Insight.