portál uživatelů
softwarů Autodesk

Inventor 2021 - co nového?

Strojírenství   |   Inventor

Nedávno vyšla nová verze, podívejte se, co je nového

Inventor 2021 - co nového?

Nová vylepšení produktu Autodesk Inventor 2021, která vedou k vylepšení pracovních postupů při navrhování, byla v tomto roce založena na zpětné vazbě od uživatelů. Zlepšila se také výkonnost Inventoru u pracovních postupů, což umožňuje rychlejší odezvu při práci s obsáhlejším návrhem. Dále přibyla technologie AnyCAD pro produkt Revit, to umožňuje lepší spolupráci a koordinaci na BIM projektech.

Tmavý motiv

Tento rok se Inventor dočkal tmavého motivu. Mnoho uživatelů si o tuto možnost psalo a Autodesk jim vyšel vstříc. Možnost tmavého tématu naleznete v Nástrojích-> Možnosti aplikace -> Barvy. Na tématu se stále pracuje.

Generátor rámových konstrukcí

Od loňské verze prošel Generátor rámových konstrukcí výrazným vylepšením a u letošní verze tomu nebude jinak. Zlepšil se dialog pojmenování souboru (Výchozí názvy souborů).

Při vytváření rámových konstrukcí je možné použít nový filtr Kategorie, který přibyl ve Vlastnostech. K ukončení prvků na zakřivené ploše můžete také použít příkaz Oříznout/prodloužit.

Příkaz narovnat

Vylepšení doznal i příkaz Narovnat, nyní lze zarovnat výsledek s modelem nebo se základními rovinami.

Připojení souborů Revit

Verze 2021 dostala další formát do technologie AnyCAD. Tentokrát se jedná o produkt Revit ze sesterské AEC Collection. Přidáním tohoto formátu se otevírá přímá cesta ke kooperaci mezi strojírenstvím a stavebnictvím. Pro sdílení soubourů můžete kromě lokálního uložení využít i cloudového služby BIM 360.

Ohyb plechů

Na základě zpětné vazby od uživatelů byl vylepšen ohyb obruby plechu. Nyní lze obrubu ohnout podle referenční roviny nebo plochy, tím zajistíte shodu úhlu. Toto vylepšení není pro Inventor LT.

Sestavy

Produkt Inventor 2021 přináší i vylepšení sestav, která obsahují trubky a potrubí, struktury sestav.

Výkresy

Díky formátům listů a modulu iLogic je automatizace vytváření výkresů v produktu Inventor 2021 podle norem CAD snadnější než kdy dříve.