portál uživatelů
softwarů Autodesk

AutoCAD webová a mobilní aplikace

AutoCAD

Pokud jste zákazníkem s předplatným(Subscription) AutoCADu, budete mít na panelu nástrojů Rychlý přístup nové ikony, které umožňují ukládat soubory DWG do cloudu přistupného z webové i mobilní aplikace AutoCAD.

AutoCAD webová a mobilní aplikace

 

Rozbalte strukturu složek nebo souborů a uložte DWG soubor do cloudu. Dialogové okno Uložit na web a mobilní zařízení

 

OTEVÍRÁNÍ Z WEBOVÉ NEBO MOBILNÍ APLIKACE V DESKTOPOVÉ APLIKACI

Když kliknete na ikonu Otevřít z webu a mobilních zařízení, budete uvítáni podobným dialogovým oknem, jako když jste ukládali do cloudového umístění. Opět přes strukturu složek přejděte k požadovanému souboru a klikněte na Otevřít.

Jak vidíte, proces ukládání do webového a mobilního cloudu z desktopové aplikace AutoCAD není obtížný. Ve skutečnosti je to jako uložení souboru DWG lokálně. Pokud jste přihlášeni ke svému účtu Autodesk a stáhli jste si ovladač pro stolní aplikace AutoCAD, můžete snadno ukládat a otevírat soubory do a z webového a mobilního cloudu.

Obě aplikace mají výhodu omezit počty tištěných tištěných výkresů, které jsou s vámi díky cloudovému úložišti na Autodesk Drive a nezabírají místo na disku.

 

WEBOVÁ APLIKACE

Rozhraní webové aplikace http://web.autocad.com

Stejně jako u všech webových aplikací Autodesk budete muset být přihlášeni ke svému účtu Autodesk. Stránky pro správu souborů jsou v tmavém režimu.

 

Nahrát (Upload)

Můžete nahrát jakýkoli DWG soubor do složek webové aplikace AutoCAD z místního uložiště, ze sítě – serveru, pevného disku nebo dokonce může takový soubor pocházet z intranetu nebo extranetu.

 

Pokud chcete nahrát DWG z cloudu, je potřeba přidat poskytovatele uložiště (například Box, Dropbox nebo OneDrive). Při prvním přihlášení k webové aplikaci přejděte na možnost „Přidat poskytovatele úložiště“ na stránce správy souborů.

 

Po výběru poskytovatele úložiště jednoduše postupujte podle pokynů. Kdykoli se také můžete odpojit od poskytovatele cloudu a vrátit se k používání složek AutoCAD Web & Mobile

Soubory lze vždy zakládat do nových složek, stejně jako je možné vytvářet nové výkresy.

 

FUNKCE WEBOVÉ APLIKACE

Webová aplikace AutoCAD umožňuje používat pohledy a vlastnosti stejným způsobem jako v desktopové aplikaci AutoCAD. Máte zde také výkresové pole (Model), rozvržení (Layout) a můžete ve výkresech webové aplikace AutoCAD změnit vlastnosti objektu a pracovat s vrstvami. Nastavení viditelnosti vrstvy se ukáže po tom, co na ní najedete myší. Aktuální vrstva je označena modrým trojúhelníkem v rohu. Potřebné ikony leží po levé straně výkresu.

 

NASTAVENÍ WEBOVÉ APLIKACE

Nastavení zastupuje ikona ozubeného kola v pravém horním rohu. Najdete tam tracking, uchycení objektů a nastavení jednotek.

OTEVŘÍT Z WEBU NEBO MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍ (OPENFROMWEBMOBILE)

ULOŽIT NA WEB NEBO MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ (SAVETOWEBMOBILE)

 

 

 

UKLÁDÁNÍ DO WEBOVÉ A MOBILNÍ APLIKACE

Ikony lze použít pokud jste přihlášeni ke svému účtu Autodesk na svém počítači zde:

Pokud jste dříve neukládali na web a mobilní zařízení, zobrazí se vám při prvním přihlášení výzva k instalaci malého souboru ovladače AutoCADu, který nastavuje oba příkazy - ukládání a otevírání. Jakmile bude instalace hotová, klikněte na Uložit na web a mobilní zařízení. Budete uvítáni dialogovým oknem, které vám ukáže strukturu souborů a složek, kde jsou vaše webové a mobilní soubory uloženy v cloudu.

Všechny příkazy pro kreslení a úpravy najdete ve webové aplikaci AutoCAD v levém dolním panelu na obrazovce. Jsou rozděleny do tří záložek: Kreslení, přidávání poznámek a úpravy.

 

SDÍLENÍ NÁVRHŮ

Když ukládáte do aplikace Web & Mobile z desktopové aplikace AutoCAD, soubory DWG se ukládají do umístění, které je přístupné z webové aplikace tak i z mobilní aplikace. Takto můžete pracovat i na cestách prostřednictvím telefonu nebo tabletu. Výkresy lze sdílet z mobilní aplikace, což se pak projeví i ve webové aplikaci. Níže uvedená grafika ukazuje sdílení souboru z mobilní aplikace AutoCAD pomocí zařízení iPhone.

 

Když obdržíte e-mail s oznámením, že kresba byla s vámi sdílena prostřednictvím aplikace , klikněte na možnost „zobrazit“ a automaticky se dostanete do webové aplikace AutoCAD. K otevření souboru je třeba se přihlásit.

 

SYNCHRONIZACE SOUBORŮ

Jakmile budete pracovat se svými návrhy ve webové aplikaci AutoCAD nebo v mobilní aplikaci AutoCAD, přijde čas, kdy se vrátíte zpět do kanceláře a nebo budete potřebovat provádět podrobnější úpravy v desktopové aplikaci AutoCAD. Vzhledem k tomu, že se soubory Web & Mobile ukládají na stejné místo, lze je snadno otevřít z cloudového umístění pomocí příkazu:

Otevřít z webu a mobilních zařízení (OPENFROMWEBMOBILE)

Tento druh funkcí vám umožňuje stát se plně mobilním s AutoCADem, pokud máte účet Autodesk a přístup k internetu a používáte prohlížeč Google Chrome. Dává vám velkou míru flexibility.

 

Pro více informací o pronájmu licencí AutoCAD a AutoCAD LT navštivte přímo e-shop autorizovaných prodejců nebo si nechte od nich zaslat cenovou nabídku.