portál uživatelů
softwarů Autodesk

Připojení revitového modelu do Inventoru.

Stavebnictví   |   Revit   |   Strojírenství   |   Inventor

Komunikace mezi produkty Revit a Inventor v posledních verzích více provázali spolupráci a spojili stavební a strojní pracovní postupy v produktech Autodesk. Inventor funkcionalita AnyCAD dokáže připojit nebo vložit pestrou škálu formátů nejen z produktů od Autodesku, ale i od konkurenčních společností.

Připojení revitového modelu do Inventoru.

Pokud chcete otevřít revitový model, je potřeba se zamyslet co bude projektant v Inventoru z modelu potřebovat. Je-li zapotřebí vytvořit nosnou rámovou konstrukci pro čerpadla nebo rozdělovače, není třeba sdílet kompletní 3D pohled modelu, ale pouze část, kde jsou prvky umístěné, například místnost strojovny.

Při vytvoření pohledu pro práci v Inventoru, je potřeba nastavit viditelnost u správných prvků.

Jakmile je pohled  pohledu je vše připravené pro vložení do Inventoru.

Po spuštění Inventuru otevřete Revit soubor. Ze seznamu vyberte vytvořený pohled. Lze také odebrat nepotřebné kategorie, na které se během přípravy mohlo být zapomenuto. Nyní je revitový soubor model připojený do sestavy.

 

Jakmile bude práce v Inventoru hotová, v menu vyberte exportovat jako revitový soubor (RVT). Při exportu je možnost výsledek zjednodušit nebo odebrat nepotřebné prvky, aby jste sdíleli jen ty nejpotřebnější části a zároveň.

 

Následně již stačí připojit tento soubor do Revitu.