portál uživatelů
softwarů Autodesk

Novinky AutoCAD 2022 a AutoCAD LT 2022

AutoCAD

Autodesk zveřejnil nové verze produktů AutoCAD a AutoCAD LT. Tato verze je zaměřená především na spolupráci pomocí webové a mobilní aplikace Autodesk, které jsou součástí předplatného. Tyto novinky umožňují zaznamenávat změny do výkresů mimo kancelář a sdílet výkresy s ostatními zúčastněnými na projektu. Pojďme si představit jednotlivé novinky.

Novinky AutoCAD 2022 a AutoCAD LT 2022

Funkce Stopa

První novinkou je funkce Stopa. Stopa slouží k vytvoření překrytí přes výkres, na které je možné vytvářet poznámky a připomínky, aniž by se zasahovalo přímo do výkresu. Pro lepší představu si můžete představit pauzovací papír na výkrese, do kterého zapisujete změny. Stopy lze vytvářet v mobilní a webové aplikaci mimo kancelář a následně je zobrazit v počítačové variantě.

Funkce Sdílej

Díky funkci Sdílej lze sdílet výkresy přímo z prostředí AutoCADu. Výkres lze sdílet dvěma způsoby. První možností je verze pouze pro prohlížení, ve které nelze provádět úpravy. Druhá možnost umožňuje každému, kdo má odkaz na výkres, ho editovat. Nicméně pro obě varianty je nutné mít přístup k webové aplikaci AutoCAD.

Plovoucí okna

Možnost plovoucích oken je vítanou novinkou, která zlepšuje efektivitu práce pro uživatele, kteří pracují na dvou monitorech. Od této verze je možné výkres odpojit z lišty a přesunout ho mimo okno AutoCADu.

Příkaz Počet

Tímto příkazem můžete jednoduše zjistit počet stejně nazvaných bloků ve výkresu. Stačí po zadání příkazu zvolit blok, u kterého chcete určit množství. Přibyla také nová paleta Počet, která vypisuje veškeré bloky a jejich množství.

Ukládání na cloudové uložiště Autodesk Drive a Autodesk Docs

Pokud používáte webovou aplikaci nebo mobilní aplikaci, máte nyní další možnosti pro ukládání výkresů na cloudové uložiště. Nově přibyl Autodesk Drive a pro majitele AEC Collection také Autodesk Docs.

Poslání souboru přímo do služby Autodesk Docs

Novinkou je funkce, která dokáže vytvořit z vašich rozvržení PDF a nahrát je přímo do služby Autodesk Docs. Již není třeba vytvářet PDF na lokálním zařízení a následně je nahrávat přes webové rozhraní, což předchází nechtěnému nahrání neaktuálního PDF. Tato funkce je dostupná pouze tehdy, pokud má uživatel přístup k AEC Collection.