portál uživatelů
softwarů Autodesk

Specializované sady AutoCAD 2022

AutoCAD

S novou verzí AutoCAD 2022 přichází i sedm specializovaných sad, které usnadňují práci ve svých odvětvích. Připravili jsme si pro vás několik zajímavých novinek z těchto sad.

Specializované sady AutoCAD 2022

Sada Plant 3D

Nová verze produktu Plant 3D dostala aktualizované pracovní rozhraní, které umožňuje lepší práci v izometrickém prostředí a přístup k editoru Iso stylů v okně Project Setup.

Další novinkou je porovnání dvou projektů a možnost převzetí nastavení z jednoho na druhý.

Bylo také vylepšené zabezpečení projektů aktualizací na Python 3.7.9.

 

Sada Map 3D

Novinkou v produktu AutoCAD Map 3D je FDO (Feature Data Object) technologie, která umožňuje přímo nahrát vektorová data do databáze ArcGIS.

 

 

Sada Electrical

Velkou novinkou pro tuto sadu byla podpora SQL databází pro Autodesk Vault. Nově je možné přidávat data z výkresů do výkazu materiálu vytvořeném ve Vaultu.

Produkt AutoCAD Electrical obdržel nové prvky od společnosti Rockwell. Tyto prvky obsahují katalogová data, 2D znázornění a 3D modely pro použití v elektromechanických projektech produktu Autodesk Inventor. 

 

 

Sada Mechanical

Pro AutoCAD Mechanical byly aktualizované ISO a JIS (ISO 2553: 2019, ISO 4063: 2009 a JIS Z 3021: 2016) standardy pro sváření.

 

 

Sady Architecture a MEP

Obě tyto sady dostaly nový příkaz pro čištění (PURGEAECDATA), díky kterému lze vymazat neviditelná AEC data. To umožňuje bez potíží uložit projekt do starších verzí. 

Informace převzaté ze stránek https://blogs.autodesk.com.