portál uživatelů
softwarů Autodesk

Novinky Inventor 2022

Nová verze produktu Autodesk Inventor 2022 nabízí řadu novinek, které rozšiřují stávající funkce a jednu významnou novinku v podobě vytvoření několika různých verzí výrobků v jednom souboru. Pojďme si probrat jednotlivé novinky.

Novinky Inventor 2022

Stav modelu

Nejzajímavější novinkou, která přišla s verzí 2022, je možnost vytvoření různých stavů modelů v jednom souboru. Tato novinka má různé využití v pracovních postupech. Stavy modelu lze použít pro znázornění různých fází projektu, úrovně zjednodušení a různé verze modelu, které jsou ze společné produktové rodiny.

Identifikace vazeb

Nově lze snadno identifikovat vazby v prohlížeči sestav pomocí třech symbolů, které určují stav vazby. Jsou dvě možnosti, jak tyto symboly zobrazit. První možností je v Pokročilém nastavení v pravém rohu prohlížeče  vybrat Předvolby zobrazení nebo druhá možnost je v nastavení dokumentu, záložka Modelování.

Plný kruh  určuje plně zavazbený komponent.

Prázdný kruh označuje nedostatečně zavazbený prvek a je třeba tuto situaci vyřešit.

Pomlčka (-) znázorňuje neznámý stav zavazbení a je třeba přestavět sestavu.

 

Zjednodušení modelu

Novinkou, kterou ocení uživatelé, kteří potřebují exportovat jejich návrh mimo jejich firmu a nechtějí šířit firemní pracovní postupy a znalosti, je příkaz Zjednodušit. V základu obsahuje čtyři možnosti zjednodušení, jež lze ale převzít i pro vaše vlastní nastavení. Tento příkaz nahrazuje příkaz Obal, který měl omezené možnosti. 

Zobrazení nutnosti aktualizovat náhradu

V předchozích verzích bylo nutné zkontrolovat aktualizace, ale netušili jste, jestli je to nezbytné. V této verzi přibylo grafické znázornění nutnosti aktualizace náhrad.  

Export modelu do revitové rodiny

Při exportu do revitové rodiny se zobrazí možnosti zjednodušení modelu (totožné jako u funkce Zjednodušení), což umožňuje rodiny použít pro návrhy, aniž by v nich byly zobrazeny detaily výrobní úrovně.

Nahrání modelu na Fusion Team

Spolupráce mezi produkty Inventor a Fusion 360 je již nějakou dobu základem ve strojařské kolekci. Nyní byla integrována funkce, která přímo nahraje model do služby Fusion Team, ze které lze soubor přímo otevřít a dále s ním pracovat v produktu Fusion 360.