portál uživatelů
softwarů Autodesk

BIM open pozvánka

Šestý ročník BIM konference pro všechny zájemce o uplatnění BIM (Building Information Modelling), tj. inteligentního 3D informačního modelu stavebního objektu. Konference je zaměřená na konkrétní využití Autodesk BIM aplikací pro pozemní a liniové stavby. Několik firem, které již používají BIM, vás seznámí se svými zkušenostmi uplatnění BIM. Letošní ročník konference je vysílán živě jako online přenos.

BIM open pozvánka

registrace

Co se na konferenci dozvíte?

Letošní 6. ročník konference, kterou pořádá společnost Adeon,  se uskuteční ve formě online vysílání. Celkem 12 renomovaných přednášejících si pro vás připravilo řadu zajímavých prezentací se zkušenostmi získaných na projektech z praxe. Adeon vám přinese celkem 6 různých konkrétních projektů z praxe a zkušenostmi se zaváděním BIM od malých firem po velké. Vše v online přenosu můžete sledovat z pohodlí domova.

  • 12 řečníků
  • 6 konkrétních projektů z praxe
  • 12 přednášek
  • 300+ návštěvníků

Autodesk a inovace ve stavebnictví

Jaké jsou trendy v budoucnosti inovace a automatizace stavebnictví a projektování. Které inovace zavést, jak a proč z pohledu globálního výrobce BIM softwaru, společnosti Autodesk.

Prezentuje: Patrik Minks, Territory Account Sales Executive, Autodesk spol. s.r.o.

Koncepce BIM a agentura ČAS, co je hotovo a na čem se pracuje?

Stručný přehled klíčových výstupů a aktivit, které jsou k již dispozici a probíhají v současné době v rámci realizace vládní koncepce BIM. Aktivity a výstupy pokrývají nejen podporu oblasti veřejných zadavatelů a jejich výstavbových projektů, ale i významně přispívají k propojení metody BIM jako součást digitalizace stavebního řízení i v kontextu nově schváleného stavebního zákona.

Prezentuje: Jaroslav Nechyba, Česká agentura pro standardizaci, ředitel odboru Koncepce BIM

Datový standard staveb aneb jak nespáchat parametrovou sebevraždu

Rozdíly mezi pohledem vyhlášky 499/2006 a běžné projekční praxe na DSS v různých fázích projekce a stavby. Rozdíly mezi obsahovým minimem, optimem a maximem. Jak funguje datový standard dnes, proč se dělí na IMS a DIMS a co tyto zkratky vlastně znamenají? Proč (ne)dávat vše do „revitího“ modelu?

Prezentuje: Ondřej Tomšů, samostatný projektant, BIM konzultant

3D digitalizace TZB

Praktické zkušenosti s digitalizací TZB a industriálních objektů od společnosti G4D s.r.o. Kdy a za jakých podmínek se vyplatí digitalizovat? Možnosti využití 3D dat.

Prezentuje: Bohumil Michalík, jednatel/managing director, G4D s.r.o.

Field management aneb příprava BIM modelu pro realizaci stavby

Prezentace bude zaměřena na využití modelu v průběhu realizace stavby, tzv. „Field Management“, na aktuálních projektech (možná lepší reálných projektech?). Účastníkům budu představeny jednotlivé kroky přípravy modelů pro realizační využití společně se způsoby nasazení modelů v závislosti na jejich podrobnosti a na požadavcích klienta.

Prezentuje: Filip Kalina, Vedoucí útvar digitalizace stavebních procesů, Metrostav a.s.

ProdinBIM aneb BIM na Prodinu

Prezentace přinese seznámení se stavem BIM projektů pro pozemní stavby na Prodinu. Ohlédnutí za tím, co se společnosti povedlo, co je ještě před ní a co zásadního vidí jako potenciální potíže ve vztahu k digitalizaci stavebnictví. V přednášce obsáhneme přínos pro projektanty, hmatatelné důkazy přínosu pro investora a zhotovitele stavby.

Prezentuje: Ondřej Pešek, Vedoucí projekční skupiny, BIM specialista, PRODIN a.s.

Zavádění BIM technologií v malé projekční firmě

Obsahem této prezentace budou zkušenosti ze zavádění Revitu v malé projekční firmě z hlediska architektonicko – stavebního a návaznost na stavebně-konstrukční řešení.

Prezentuje: Tomáš Kročil, jednatel K PROJEKT, Kročil s.r.o. + Jaroslav Pančocha, CAD konzultant Adeon CZ s.r.o.

Chytré MUSEum+, revitalizace vysokých pecí a BIM

Projekt MUSEum+ vznikl z potřeby napomoci v restartu strukturálně postiženého regionu. Místem realizace MUSEum+ je oblast bývalých vysokých pecí č. 4 /VP4/ a č. 6 /VP6/, které se nacházejí přímo v srdci Dolní oblasti Vítkovic. Areál je součástí Národní kulturní památky a tvoří jeden z vizuálních symbolů Ostravy. Cílem revitalizace je komplexní transformace VP4 a VP6 na novou funkci. Vzhledem k dlouhodobé udržitelnosti se jeví jako nejvhodnější jejich přeměna na instituci kulturního a vzdělávacího charakteru, a to při respektování památkové hodnoty objektů. Vznikne inovativní muzeum nového typu, vyvíjející a rozvíjející metody práce s využitím moderních technologií a postupů.

Prezentuje: Jaroslav Dvořák, MUSEum+, příspěvková organizace Ministerstva kultury

Co jsou Díly TZB výroby v Revitu?

Aplikace Revit má v rámci MEP specializace k dispozici několik modulů. Vzduchotechniku, zdravotechniku, ústřední vytápění a elektroinstalace. Tato přednáška se zabývá oborem návrhu vzduchotechnických potrubních systémů pomocí dílů TZB výroby.

Prezentuje: Jiří Drahotuský, Revit/BIM specialista Adeon CZ s.r.o.

Možnosti spolupráce v Autodesk cloudu

AEC Kolekce nově obsahuje CDE. Prezentace vysvětlí, jak vám tato skutečnost může usnadnit život projektanta. Zároveň budou představeny další možnosti, které jsou součástí cloudových služeb z kuchyně Autodesku, určené pro projekční činnost.

Prezentuje: Tomáš Lendvorský, Senior Tech. Specialist – AEC, Autodesk spol. s.r.o.

Zkušenosti se zaváděním CDE do organizací

V této přednášce se podíváme na důvody proč potřebujeme změnu a proč potřebujeme CDE. Existuje totiž tisíc možností práce se systémem (prezentace ala „jedna velká párty“). Kdy a proč při zavádění CDE přijde první vystřízlivění a trable při zavádění. A jak velká je změna v práci po prvních zkušenostech s CDE.

Prezentuje: Daniel Martynek, BIM konzultant, Callida, s.r.o.

Navisworks jako důležitý nástroj pro integraci a koordinaci modelů BIM

Program Autodesk Navisworks je důležitá CAD aplikace pro různorodou integraci a koordinaci BIM modelů nejen se stavbou nebo investorem. V této přednášce si ukážeme jaké možnosti obsahuje a v čem vám konkrétně může pomoci na konkrétních příkladech z praxe.

Prezentuje: Michal Kocourek, CAD konzultant Adeon CZ s.r.o.

 

Více informací a registrace