portál uživatelů
softwarů Autodesk

5 důvodů k používání Autodesk Build při práci s AutoCAD

AutoCAD je nástroj, který pomáhá architektům, projektantům a technikům snadno vytvářet přesné 2D a 3D modely. Společnosti se však často dostávají do problémů souvisejících se sdílením návrhů.

5 důvodů k používání Autodesk Build při práci s AutoCAD

Za účelem sdílení informací a získání zpětné vazby od dalších zúčastněných stran se posílají soubory.

To vytváří rizika. Exportované informace jsou okamžitě zastaralé a je omezená možnost sledovat kdo a kdy jaké soubory obdržel. Často se také využívá více kanálů, což ještě navyšuje možnost nesprávné komunikace. K dispozici je skvělá alternativa ke zlepšení spolupráce - přidání Autodesk Build do pracovních toků založených na AutoCADu.

 

  1. JEDNO ULOŽIŠTĚ

Existuje pouze jedno místo k uložení projektu. Autodesk Build umožňuje týmům bezpečně sdílet soubory v jejich nativním formátu, ke kterému lze přistupovat z jakéhokoli počítače, notebooku nebo mobilního zařízení. Platforma funguje v reálném čase a soubory jsou dostupné každému v projektu na základě jeho role. Nové verze automaticky nahrazují ty staré, což eliminuje riziko práce na zastaralých plánech. Díky neomezenému úložišti a správě verzí je možné porovnat předchozí verze. Autodesk Build nabízí sladění pojmenování podle ISO 19650 pro lepší správu dat.

 

  1. KOMENTÁŘE

Prostřednictvím online cloudového prohlížeče mohou zúčastněné strany napřímo a konkrétně komentovat plány a požadovat zpětnou vazbu nebo změny. Recenzenty lze označit a upozornit na ně okamžitě, což umožňuje týmům diskutovat o změnách v reálném čase. Komunikace změn je rychlejší a jasnější.

 

  1. HISTORIE

V jakémkoli okamžiku je možné zobrazit historii souboru včetně toho, kdy byl vytvořen, kdo jej zobrazil a veškeré provedené změny. Jakýkoli soubor nahraný do aplikace Autodesk Build je sledovatelný, ať už je to formát PDF, DWG nebo jakýkoli jiný formát. Vyšší úroveň transparentnosti v konečném důsledku vede k větší důvěře v projektovém týmu.

 

  1. KOMUNIKACE

Kromě správy dokumentů, kterým Autodesk Build je, je i nástrojem projektové komunikace v rámci celého životního cyklu stavby. Pro rychlou komunikaci s týmem lze například ve dvou krocích publikovat soubor AutoCADu z mobilního zařízení. Soubory se stávají výchozím bodem pro výměnu informací a zahájení dalších pracovních toků, na které se váží schvalovací procesy, připojení nákladů, sjednání schůzky k projednání problému, vytváření denních protokolů, ukládání fotografií odkazovaných na GPS atd.

 

  1. KOMBINACE 2D A 3D

Mnoho společností postupně přechází z 2D do formátů bohatých na data, jako je BIM modelování. Mezitím některé ještě otálejí a projekty jsou často ukládány v tradičních typech souborů a projekty částo obsahují hybrid více formátů. Díky Autodesk Build mají týmy flexibilitu při správě a vizualizaci široké škály typů souborů. RFI v Autodesk Build lze vytvářet v jakémkoli formátu souboru podporovaném prohlížečem. Autodesk Build pomůže společnostem podnikat cestu od 2D do BIM.

 

Chcete-li se dozvědět více o pracovních tocích s Autodesk Build oslovte přímo svého autorizovaného prodejce.