portál uživatelů
softwarů Autodesk

Objevte nové verze Civil 3D, InfraWorks a ReCap Pro

Stavebnictví

Objevte nové verze Civil 3D, InfraWorks a ReCap Pro

Objevte nové verze Civil 3D, InfraWorks a ReCap Pro

Aktualizace pro rok 2023 přináší mnoho vylepšení. Prozkoumejte je, ať můžete pracovat snáze, rychleji a s lepšími výsledky.

Obnova stárnoucí infrastruktury se v poslední době stala prioritou pro mnoho zemí po celém světě. Společnost Autodesk na to zareagovala tak, jak je pro ni typické. Pro rok 2023 přidala do Civil 3D®, InfraWorks® a ReCap™ Pro nové funkce a vlastnosti. Pojďme se na ně podívat.

Pracujte rychleji a s lepšími výsledky

Nejnovější verze Civil 3D, InfraWorks a ReCap Pro vám mohou pomoci realizovat projekty infrastruktury efektivněji. Od plánování přes návrh až po konstrukci.

Nové schopnosti a vylepšení v těchto verzí byly inspirovány samotnými uživateli, kterým Autodesk naslouchá a jejich názory se řídí. Zdokonalení se díky tomu dočkaly:

  • automatizace a optimalizace,
  • efektivity návrhu pro tlakové rozvodné sítě,
  • navrhování železničních a stavebních konstrukcí,
  • výkonu jádra.

Začněme s Civil 3D 2023

Aktualizace odstraňuje kolineární prvky, snižuje celkový počet elementů, které musí zákazník spravovat, a snižuje nestabilitu výkresu.

Nové rozhraní nápovědy poskytuje uživatelům pomoc s optimalizací hodnocení a s pracovním postupem, nabízí výukové programy a ukázkové soubory.

V oznamovacím centru najdete informace o procesu optimalizace, včetně konfliktů mezi omezeními.

Grafy konvergence a ověření byly upraveny tak, aby poskytovaly lepší viditelnost a užitečnější pomoc.

Ukazatel průběhu nyní nabízí vizuální vodítka týkající se aktuální fáze.

Tlakové sítě se také dočkaly velkých úprav

Tato vylepšení jsou přímou odpovědí na návrhy od uživatelů, kteří pracují na rozložení tlakové sítě založené na trase. Mezi zdokonalení patří:

  • Políčko „Hledat podle klíčového slova“ v rozevíracím seznamu tlakových dílů.
  • Možnost zobrazit data sady vlastností části plánu tlakové/gravitační sítě na štítku zobrazení profilu.
  • Vylepšení úprav profilu.
  • Snížení počtu PVI na profilu vedení potrubí na pouhé řezání délek a kolen.
  • Odstranění dynamického sloupce z dialogu Profil vedení potrubí.
  • Přidání referenčního profilu do dialogu Profil vedení potrubí.
  • Přidání přerušovaných délek řezu na PVI.
  • Vyjasnění popisku pro „Vyčištění PVI“.
  • Použití výchozí délky řezu z nastavení prvku, pokud není v kusovníku definována žádná délka řezu.
  • Vyjasnění varování „Nepodporovaná geometrie“.

Zdroj

Novinky v kolejových konstrukcích pro snazší práci

Aktualizace Civil 3D 2023 usnadňují práci na výhybkách a přejezdech a také anotaci kritických údajů o převýšení a nadmořské výšce.

  • Štítek s informacemi o převýšení, který musíte mít podle zpětné vazby od zákazníků, vám umožňuje přidat informace o vyrovnání, převýšení a profilu na jakékoli stanici na trase.
  • Nyní můžete nahradit stávající katalog katalogem se stejným názvem a jednotkou, pokud jste jej museli upravit, abyste opravili chybu, změnili model, vylepšili funkci nebo upgradovali standard. Můžete přidávat a odebírat modely nebo upravovat parametry a hodnoty modelu.

Zdroj

Další aktualizace pro Civil 3D 2023

Sada vlastností tělesa koridoru poskytuje další data pro splnění mandátů BIM, které se dynamicky aktualizují se změnami v koridoru.

Efektivita cílení koridoru umožňuje filtrování možností cíle, cílení na více povrchů a dynamické cílení na konkrétní vrstvy.

Nyní můžete vytvořit pomocný objekt křivky, který je srovnatelný s existujícími objekty Pomocná čára a Pomocný bod. Funkce uložení indikuje, kdy byly v sestavě provedeny změny.

Nyní se podívejme na InfraWorks 2023

InfraWorks se používá pro agregaci dat, kontextové modelování, vizuální vyhodnocování návrhových konceptů a sdělování návrhových záměrů. V této verzi je zahrnuto vylepšení v procesu navrhování a analýzy stavebních konstrukcí.

Zkontrolujte aktualizace parametrického obsahu

Před vydáním 2023 mohla být správa aktualizací parametrického obsahu pro návrh mostů a tunelů těžkopádná, teď si však uživatelé mohou vybrat obsah v paletě stylů a zkontrolovat aktualizace. Tyto změny lze poté aplikovat na všechny instance v modelu InfraWorks.

Zdroj

Aktualizace ve spojení se Structural Bridge Design

Nutnost ručně upravovat rozměry ocelového nosníku ve vašich modelech, aby byly synchronizovány s jakýmikoli změnami modelu statické analýzy, není ideální. Autodesk proto povolil obousměrný pracovní postup mezi statickou analýzou a parametrickým modelem mostu.

Obousměrné pracovní postupy mezi InfraWorks a Structural Bridge Design (ASBD) umožňují efektivnější proces řízení změn rozměrů ocelových nosníků. Nyní můžete provádět změny v ASBD pro modely analýzy Line Girder nebo Refined Bridge extrahované z InfraWorks a nechat tyto úpravy automaticky zohlednit v parametrickém modelu InfraWorks.

Zdroj

Další nové funkce ve Structural Bridge Design 2023

  • ukázka automatizace kódování
  • přenos zatížení konstrukčního řezu
  • import a export návrhových zatížení
  • možnost prohlížení informací souvisejících s nedávno použitými modely

Vylepšení vytváření parametrického obsahu

Nejnovější verze InfraWorks také řeší problém související s používáním pluginu Infrastructure Parts Editor pro Inventor za účelem exportu komponent pro použití v InfraWorks. S InfraWorks 2023 můžete přidáním nového stylu na kartě Paleta stylů > Parametrické modely jednoduše ukázat na jakýkoli díl nebo sestavu Inventor a bude přidán jako nový styl.

Zdroj

Hledání příkazů, které musíte provést, může být někdy skličující úkol, zvláště pokud jste nový uživatel nebo jste v časové tísni. Díky mnoha možnostem je snadné se mezi nimi ztratit. Aby tento proces usnadnil, zavedl Autodesk Command Search. Nyní se můžete rychleji pustit do práce pomocí jednoduchých výrazů k vyhledání příkazů, které potřebujete. A tento nástroj uchovává historii vašich minulých akcí, takže je ještě jednodušší.

Zdroj

ReCap Pro 2023 představuje prohlížeč mračna bodů

ReCap™ Pro 2023 přináší vzrušující vylepšení, které zvyšuje efektivitu ve způsobu sdílení projektů. S touto verzí lze sdílet velké datové sady ReCap s ostatními uživateli pro vizualizaci, prezentace a kontrolní pracovní postupy v terénu, a to pouze pomocí prohlížeče a dokumentů Autodesk. To znamená, že již nebudete muset stahovat velké datové sady ReCap do svých zařízení.

Jedná se o skvělý doplněk a základ cloudových pracovních postupů pro zachycení dat reality. Nejenže přináší data až na prahy produktů, jako je Revit, ale také zahrnuje všechny funkce prohlížeče Forge, jako jsou nástroje pro měření, poznámky, sdílení a synchronizaci. Díky tomu je autorizace návrhů výkonnější a zároveň udržuje všechny zúčastněné strany projektu v obraze.

Zdroj

Zapojte se do zlepšování

Civil 3D, InfraWorks a ReCap Pro, jež vám pomohou zlepšit vaši efektivitu a výsledky, jsou k dispozici jako samostatné produkty nebo v kolekci AEC. S jejich používáním se budou vaše projekty neustále zlepšovat, proto se co nejdříve obraťte na odborníky, kteří vám s instalací vhodné aplikace pomohou.