portál uživatelů
softwarů Autodesk

Jak studio ALT/SHIFT pomocí 3ds Max mění pravidla hry v oblasti architektury a designu

Media and entertainment

Jak studio ALT/SHIFT pomocí 3ds Max mění pravidla hry v oblasti architektury a designu

Jak 3ds Max pomohl změnit pravidla hry v designu

Studio ALT/SHIFT pomocí programu 3ds Max změnilo zavedené postupy v tvorbě architektonických a designových návrhů. Podívejte se, jak se jim to povedlo.

Někdo přepisuje dějiny, jiný zase mění budoucnost. Alespoň tedy v oblasti architektury a designu. Kreativci ze studia ALT/SHIFT se rozhodli aktualizovat zavedené postupy a vystoupit z komfortní zóny statusu quo. Využili při tom software pro modelování, animace, renderování a vizualizaci Autodesk 3ds Max.

ALT/SHIFT v kostce

Hamburské kreativní studio se specializuje na vytváření inovativních 2D a 3D návrhů pro klienty z nejrůznějších částí světa i oborů. Jejich bohaté portfolio zahrnuje architektonický rendering, interiérový i vizuální design či estetické a abstraktní umění. V roce 2017 ho založila dvojice Patrick Vogel a Tanja Nikolić-Vogel s jasným úmyslem – změnit „pravidla hry“ a zapojit moderní technologie a kreativní přístup.

„Chceme se prací bavit a chceme, aby bavila i ostatní. A pokud jsme s klientem na stejné vlně, tak výsledek vždy dopadne k oboustranné spokojenosti,“ popisuje Vogel.

Tato strategie se očividně vyplácí, protože jejich neotřelé pojetí designu a jedinečné estetika zaujaly globální značky, jako je Adidas, Audi, BMW, Faber Castell, Quantum a další.

Zdroj obrázku

 

Když se skloubí vášeň a moderní technologie

Tajemství úspěchu prestižního studia tkví v jejich přístupu. Ten se odráží nejen v uchopení zakázky a celkovém pojetí architektury i designu, ale také v práci s kreativními nástroji, jako je 3ds Max.

„Neustále zkoumáme možnosti těchto programů, abychom zjistili, jak je můžeme využívat ještě efektivněji než doposud. Naším cílem je posunout naše návrhy na vyšší level, ale zároveň si díky kreativním softwarům co nejvíce usnadnit práci,“ přiznává Vogel s tím, že si obzvláště oblíbili výše zmíněný 3ds Max.

„3ds Max nám díky skvělým zásuvným modulům a renderovacím enginům, jako je TyFlow, umožňuje neustále posouvat hranice,“ dodává kreativní ředitelka studia ALT/SHIFT.

Jak vypadá jejich typické workflow?

Základem jsou klientem poskytnuté CAD soubory nebo fotografie půdorysu. Poté tým ALT/SHIFT ve spolupráci se zákazníkem vytvoří koncept, který odpovídá požadované vizi. Může jít například o:

  • 360stupňovou virtuální prohlídku místnosti,
  • animovanou prohlídku budovy,
  • vysoce realistickou vizualizaci nemovitosti pro brožuru či marketingové kanály.

Následně se už schválený koncept začíná realizovat v 3ds Max. A právě to je klíčem k úspěchu.

 

Kreativní flexibilita a stabilita

„3ds Max je stěžejní součástí našeho workflow. Jeho plovoucí výřez nám umožňuje vidět a porovnávat více oken najednou, díky čemuž jsme výrazně zefektivnili práci. Nyní se již soustředíme pouze na kreativu, což je hodně znát. Program 3ds Max vyniká svou stabilitou, skvělými funkcemi a výborným výkonem. V tomhle nemá konkurenci,“ pochvaluje si Vogel.



Zdroj obrázku

  • Ona sama používá – stejně jako její zaměstnanci – pro návrhy, které vyžadují kvalitní vizuální efekty, renderovací engin TyFlow, 3ds Max plugin a částicový simulátor, který umožňuje perfektní vizualizaci větších geometrických objektů.
  • Integrování Revitu pak zefektivňuje import a export modelů a scén z této aplikace, díky čemuž se dají snadno zakomponovat do návrhů v 3ds Max. Ty jsou tak ve výsledku mnohem flexibilnější a následné prezentace je opravdu fotorealistická.

Zdroj obrázku

Studio ALT/SHIFT však program 3ds Max nepoužívá jen k tvorbě vizualizací pro klienty. S jeho pomocí plní svou instagramovou stránku obrázky, videi a 3D animacemi originálních uměleckých děl.

Zkouší přitom odhalovat nové techniky nasvícení, barev a efektů, což je velmi zábavný a profesně rozvíjející proces. A i díky nástroji 3ds Max mají jistotu, že na jeho konci bude vždy strhující vizuál.

Realizujte své nápady

Chcete také vytvářet inovativní a strhující vizuály? Program 3ds Max vám to umožní. Podívejte se na seznam obchodů, kde ho můžete koupit.