portál uživatelů
softwarů Autodesk

Jak a proč využít Forge k propojení s BIM 360

Stavebnictví

Jak a proč využít Forge k propojení s BIM 360

S Forge můžete přistupovat k návrhovým datům prostřednictvím cloudu. BIM 360 zase podporuje pracovní postupy. Společně toho dokážou mnohem více.

Autodesk Forge umožňuje propojovat data a procesy, vytvářet vlastní integrace a zjednodušovat pracovní postupy za účelem rozšíření možností ostatních produktů Autodesk. Uživatelé softwaru BIM 360 mohou pozvednout jeho využití na další úroveň maximalizací webových služeb Forge. Podívejte se, jak lze optimalizovat například spolupráci nebo kontrolu. Zjistěte, co je dostupné a použitelné.

Propojení a přizpůsobení pracovních postupů v praxi

V tomto článku se dozvíte, jak používá Forge k propojení s pracovními postupy BIM 360 společnost AECOM.

AECOM je světově známá a důvěryhodná konzultační firma v oblasti infrastruktury. Spolupracuje s odborníky a inovátory, zakládá si na průkopnictví nových řešení. Společnost přijímá plně digitální pracovní postupy, aby mohli poskytovat rychlejší, chytřejší a bezpečnější řešení největších výzev svých klientů.

AECOM nedá dopustit na efektivní návrhářské nástroje a využití umělé inteligence, popř. strojového učení, protože:

  • automatizují opakující se manuální úkoly,
  • umožňují větší kreativitu,
  • poskytují spolehlivější výsledky při návrhu a konstrukci.

Prostřednictvím spolupráce s partnery, jako jsou Google Cloud, Microsoft a Autodesk, vytváří AECOM také špičkové nástroje pro automatizované navrhování a digitální platformy pro spolupráci, které transformují sektor infrastruktury.

Zdroj obrázku

Plánovač přenosu souborů usnadňuje procesy náročné na velkou šířku pásma

File Transfer Scheduler byl vyvinut tak, aby zmírnil problémy spojené se správou a přesunem dat v cloudu. Umožňuje totiž plánovat datové transakce mimo špičku. Uživatelé mohou konfigurovat přesun, distribuci a/nebo synchronizaci dat prostřednictvím řady naplánovaných úloh. Po implementaci jsou data zařazena do fronty a zpracována v konkrétní čas v denních nebo týdenních přírůstcích. Po dokončení se v souboru protokolu zobrazí seznam úspěšně přenesených aktiv a identifikují se případné chyby.

Zdroj obrázku

Analýza výkonnosti modelu dokáže zpracovat miliony datových bodů

Platforma Model Performance Analytics AECOM byla vyvinuta ke zpracování více než 10 000 modelů v cca 3 000 projektech. Tento inovativní přístup k analýze projektů posouvá hranice možného.

Platforma Model Performance Analytics automaticky extrahuje informace z projektu hostovaného v BIM 360 na základě specifikovaných spouštěčů. Aplikace naformátuje data a prostřednictvím přizpůsobeného API naplní datové jezero, které je pak načteno a vizualizováno na uživatelských dashboardech.

Model Performance Analytics shromažďuje miliony datových bodů z tisíců projektů a desítek tisíc modelů, aby umožnil určit stav modelu, jeho věrnost a složitost. Díky využití historických vizuálů jsou týmy informovány dost na to, aby dokázaly stanovit riziko a zmírnit anomálie, které se odhalují prostřednictvím srovnávacích dat.

Zdroj obrázku

Viditelnost projektu zlepšuje řízení kvality a rizik

AECOM také neustále zlepšuje metodiky digitálního doručování a procesy sledování kvality. Platforma Project Visibility AECOM umožňuje využití Forge a několika dalších klíčových integrací k analýze a reportování dat v reálném čase během životního cyklu projektu. Tyto zprávy slouží k získání tří úrovní jistoty:

  1. Geometrická – posouzení, zda forma a funkce zapadají do zařízení.
  2. Provozní – posouzení provozních nákladů.
  3. Nákladová – posouzení, zda projekt splňuje nákladové cíle.

Data řízení kvality a rizik jsou extrahována z BIM 360 Hub a prostřednictvím Forge federována s daty ze softwarů Oracle P6 Schedule a CMiC Cost a také s daty z jiných platforem pro řízení projektů.

Použití Forge zajišťuje pohled na CS projekt na vyžádání a podle potřeby a umožňuje rozhodování v reálném čase prostřednictvím holistického pohledu na projekt. Řídicí panely podporují předvídatelné výsledky, poskytují nové komunikační toky a okamžitý a ucelený přehled o postupu projektu vedoucím pracovníkům.

Zdroj obrázku

Forge se mění na Autodesk Platform Services

Sada API a služeb, která byla doteď známá jako Forge, bude nyní dostupná pod novým názvem, a to Autodesk Platform Services. Dle vyjádření společnosti Autodesk můžete i nadále očekávat rostoucí sadu webových služeb, které rozšíří vaši schopnost automatizovat procesy a tok dat napříč odvětvími a projekty. To umožní lepší a rychlejší rozhodování a více času.

Nic to nemění na výhodách a způsobech použití uvedených výše. Kromě názvu.

Zdroj obrázku

Buďte inovativní jako AECOM

Využívejte propojení BIM 360 a Autodesk Platform Services (Forge) k optimalizaci procesů, zvýšení efektivity a zlepšení výsledků. Poraďte se s odborníky o zavedení těchto kroků do praxe.