portál uživatelů
softwarů Autodesk

Případová studie Alstom Transport

Strojírenství

Potřeby zákazníka Vedle řady jiných produktů vyvíjí a vyrábí divize dopravy významné francouzské skupiny Alstom se sídlem ve Villeurbanne také TGV, slavný francouzský vysokorychlostní vlak. Protože k…

Případová studie Alstom Transport

Potřeby zákazníka

Vedle řady jiných produktů vyvíjí a vyrábí divize dopravy významné francouzské skupiny Alstom se sídlem ve Villeurbanne také TGV, slavný francouzský vysokorychlostní vlak. Protože konkurence v této oblasti je vysoká, je společnost pod neustálým tlakem nucena vyvíjet stále rychleji a připravovat vizualizace nových koncepcí pro publikum, které není z řad techniků. Management firmy tlačil přechod k nejnovějšímu 3D softwaru, aby bylo možné připravovat lepší a realističtější prezentace produktů a zároveň urychlit vývojový cyklus.

Řešení Autodesku

Společnost Alstom Transport již delší dobu využívala software Xplan a AutoCAD. Pro plánovaný přechod ke 3D konstruktéři TGV hodnotili produkty SolidWorks a Autodesk Inventor. Nakonec se rozhodli pro Inventor, protože umožňuje rychlé provedení změn v konstrukci a má maximálně snadné ovládání při práci s komponentami i sestavami.

Celkové výsledky

Inventor urychluje proces vývoje a poskytuje vynikající možnosti výměny dat pro zákazníky i dodavatele. Díky softwaru Autodesk Inventor může firma Alstom vyhodnotit více alternativ návrhu a rozhodnout se pro nejlepší řešení na základě kvality, ceny a potřebného času. Společnost Alstom dosáhla v porovnání s předchozími návrhovými projekty 10-20% úspory nákladů.

Zdroj: Autodesk; Christophe Cordier, Alstom Transport, Villeurbanne, France