portál uživatelů
softwarů Autodesk

Případová studie Boon Edam

Strojírenství

Požadavky zákazníkaNizozemská společnost Boon Edam je světovým lídrem mezi výrobci otočných dveří. S jejími produkty se setkáte na letištích, v konferenčních centech a v hotelích v mnoh…

Případová studie Boon Edam

Požadavky zákazníka
Nizozemská společnost Boon Edam je světovým lídrem mezi výrobci otočných dveří. S jejími produkty se setkáte na letištích, v konferenčních centech a v hotelích v mnoha zemích. Společnost potřebuje uspokojit množství různých požadavků svých zákazníků, a proto vyrábí velké množství variant dveří.

V Boon Edam pracovali se 2D systémem CAD od německého dodavatele. Protože společnost chtěla zpřehlednit své výrobní procesy, hledala Boon Edam 3D systém CAD, který by umožňoval vysokou míru automatizace od přípravy prodeje až po výrobu a služby zákazníkům.

Řešení Autodesk
Firma Boon Edam hodnotila několik 3D softwarových balíků, rozhodla se ale pro Autodesk Inventor, a to vzhledem k technické podpoře dostupné po celém světě a k vynikajícímu poměru cena/výkon. U Inventoru ocenili v Boon Edam také „faktor zábavy“, který uživatelům pomáhá v přechodu ke 3D.

Společnost si software Autodesk Inventor přizpůsobila a propojila jej s databází. Při návrhu konkrétních dveří uživatel zadá do databáze všechny požadované parametry. Inventor poté automaticky generuje model, požadované výkresy a data pro numericky řízené (NC) stroje – lis plechových dílů a laser – a také kusovník.

Celkové výsledky
„S Inventorem jsme snížili množství sestav o 75 % a počet chyb ve výrobě o 80 %. Nejvýraznější výsledky získáváme v poprodejní fázi, protože již nemusíme zasílat do celého světa náhrady chybných dílů.“

Zdroj: Autodesk, Bert Dammers, vedoucí oddělení IT, Boon Edam BV, Nizozemí