portál uživatelů
softwarů Autodesk

Případová studie Autodesk Inventoru ve společnosti Baumann

Strojírenství   |   Inventor

Požadavky zákazníkaSpolečnost Baumann GmBH, založená v roce 1984, patří dnes mezi uznávané dodavatele automatizovaných a robotických pracovišť a výrobních linek. Ve svých pobočkách po celém světě…

Případová studie Autodesk Inventoru ve společnosti Baumann

Požadavky zákazníka
Společnost Baumann GmBH, založená v roce 1984, patří dnes mezi uznávané dodavatele automatizovaných a robotických pracovišť a výrobních linek. Ve svých pobočkách po celém světě zaměstnává okolo 150 pracovníků. Hlavní sídlo společnosti je v německém Ambergu. Zaměřuje se na oblast robotiky a je jedním největších světových systémových integrátorů, spolupracuje také s většinou významných výrobců v oblasti robotiky. Výhodou společnosti Baumann je mnohaletá zkušenost v návrhu a dodávkách automatizovaných řešení pro zákazníky z oblasti elektroniky a automobilového průmyslu. Zájmem společnosti v poslední době bylo přejít ve svém návrhovém oddělení na 3D design.

Řešení Autodesk
Od svého vzniku používala společnost Baumann produkt AutoCAD, v poslední době se pak začala zajímat o možnost nasazení systému Inventor. Při výběru vhodného systému byl ve hře také systém SolidWorks. Finálním rozhodnutím společnosti bylo vybrání systému Inventor, jedním z hlavních důvodů byl přechod z platformy AutoCAD, pro který nabízí Inventor řadu výhod. Řešení společnosti Autodesk také dokázalo nabídnout nejlepší poměr cena/výkon.

Celkové výsledky
Společnost Baumann používá Inventor na 30 pracovištích. Veškeré návrhové práce jsou prováděny právě v Inventoru, 3D návrh je dnes klíčovou složkou všech fází návrhu.

Jak prohlásil Norman Roith, mající ve společnosti na starosti Marketing a klíčové zákazníky, „3D vizualizace nám pomáhají lépe definovat jednotlivé detaily projektu a vyhnout se tak celé řadě rizik. Každý milník je podrobně diskutován se zákazníkem, přičemž 3D prezentace nám velmi pomáhá dosáhnout výsledku o mnoho rychleji. Hlavní výhodou Inventoru je pro nás eliminace chyb a zvýšení produktivity. Odhadujeme, že jsem nasazením Inventoru dosáhli v celém vývojovém cyklu časových úspor přibližně 15 %.

 

Zdroj: Autodesk; Baumann GmbH, Amberg, Německo