portál uživatelů
softwarů Autodesk

Případová studie: Rozšíření Panamského průplavu

Stavebnictví   |   Inventor

Průplav je považován za jeden ze sedmi divů technické civilizace. I sto let po svém otevření je Panamský průplav důležitou zkratkou mezinárodních obchodních cest. Téměř polovina nákladních lodí jím vš…

Případová studie: Rozšíření Panamského průplavu

Průplav je považován za jeden ze sedmi divů technické civilizace. I sto let po svém otevření je Panamský průplav důležitou zkratkou mezinárodních obchodních cest. Téměř polovina nákladních lodí jím však v současnosti nemůže kvůli své velikosti proplout. Letos se vše změní díky společnosti MWH Global, která dokončí rozšíření průplavu.

 

Monumentální projekt
V roce 2009 začala stavební společnost MWH Global plánovat jeden z největších a nejnáročnějších stavebních projektů na světě, rozšíření Panamského průplavu. Nově navržený průplav pojme téměř trojnásobek lodí. A to je zásadní krok kupředu. Při velkolepém projektu v hodnotě 6 miliard dolarů s plánovaným otevřením v letošním roce se využilo tolik oceli, kolik by stačilo na postavení 26 Eifellových věží, a 190 000 tun betonu postačujících ke zbudování siluety významného města.