portál uživatelů
softwarů Autodesk

Soubory nabídky, 15. díl

Přepínání a vkládání roletových nabídek Protože roletové nabídky produktuAutoCAD jsou kaskádového typu, většinou není potřeba nabídky přepínat. Přepínání nabídek také může narušit jednotnost uživatels…

Soubory nabídky, 15. díl

Přepínání a vkládání roletových nabídek

Protože roletové nabídky produktuAutoCAD jsou kaskádového typu, většinou není potřeba nabídky přepínat. Přepínání nabídek také může narušit jednotnost uživatelského rozhraní. Může však být vhodné v případě, kdy uživatel načítá nebo uvolňuje aplikaci, která vyžaduje další nabídku.

Přepínání roletových nabídek

Pokud použijete v makrech příkaz $, můžete přepínat roletové nabídky v zadaných POPnumístěních. Tato metoda však není doporučená, pokud si neověříte, že nabídka, kterou chcete nahradit, je skutečně ta, kterou máte na mysli. Kvůli dynamickému charakteru nabídek produktuAutoCAD nemusí být nabídka vložená na pozici P6 skutečně v tomto umístění. Pokud zkusíte přepnout tuto nabídku za jinou, můžete odstranit nesprávnou nabídku.. Alternativní metoda záměny nabídek zahrnuje relativní (globální) odkazování (viz „Vkládání a odstraňování roletových nabídek“). Pomocí této metody můžete vložit novou nabídku před známou a poté odstranit známou nabídku.

Kvůli přepínání nabídek jsou aktivní roletové nabídky pojmenovány P1 až P16. Následující makro nabídky nahradí nabídku na pozici P3 nabídkou s názvem JoesMenu ze skupiny nabídky MYMENU.

$P3=MyMenu.JoesMenu

Stejně tak lze použít i funkci AutoLISPu menucmd:

(menucmd „P3=MyMenu.JoesMenu“)

Můžete použít speciální příkaz $Pn=* z kteréhokoliv makra nabídky, který zobrazí nabídku přiřazenou POPn .

Poznámka: Přepínání roletových nabídek neodpovídá směrnicím společnosti Microsoft pro uživatelské rozhraní a nemusí být podporováno v příštích verzích produktu AutoCAD.

Vkládání a odstraňování roletových nabídek

Chcete-li vložet nebo odstranit roletové nabídky, můžete použít funkci AutoLISPu menucmd . Syntaxe je podobná syntaxi pro přepínání nabídek s tím, že na levé straně přidáte roletovou nabídku, před kterou nabídku vkládáte. Na pravé straně přidáte znaménko plus (+), spolu s názvem skupiny nabídky s tečkou a zkratkou nabídky podle následující syntaxe:

(menucmd „Gmenugroup1.menuname1=+menugroup2.menuname2“)

Nabídku můžete také vložit pomocí syntaxe Pn=. Následují makro nabídky vloží nabídku za nabídku P5. (Můžete také použít funkci menucmd.)

(menucmd „P5=+mymenu.new3“)

Pokud vkládáte nabídku tímto způsobem, nezapomeňte, že nemůžete spoléhat na to, že bude vložena na očekávané místo P6. Existují dva důvody kdy tento případ nenastane:

·Pokud jsou v aktuálním pruhu nabídek pouze tři nabídky, vložení nabídky za nabídku P5 způsobí, že pozice nové nabídky bude P4.

·Číslování nabídek nemusí být správné, pokud uživatel vloží nebo odstraní nabídku příkazem ČTIMENU , nebo pokud jiná aplikace vloží nebo odstraní nabídky.

Syntaxe pro odstranění nabídky je následující:

(menucmd „Gskupina.nabídka=-„)

Následující příklad odstraní nabídku NEW3 , která je součástí skupiny MyMenu.

(menucmd „Gmymenu.new3=-„)

Jak lze jistě očekávat, předchozí formát je upřednostňovaný před formátem Pn=, protože odstraní pouze zadanou nabídku. Následující příklad odstraní nabídku na pozici P4 (ať už je jakákoli).

$P4=-

Poznámka: Použijte syntaxi Pn pouze jako součást syntaxe pro výraz menucmd . Syntaxi $Pn použijte pro specifické výrazy -makra nabídky.

Řízení panelů nástrojů u částečných nabídek

Pro řízení panelů nástrojů u částečných nabídek použijte následující syntaxi ve výzvě názvu panelu nástrojů v rámci příkazu -NPANEL:

skupina.podsekce-název

Tato syntaxe provede přístup k panelu nástrojů označenému skupina.nabídka a umožní vám použít úplné spektrum voleb příkazu -TOOLBAR na panelu nástrojů.

Chybí-li ve skupině nabídky jeden z těchto příkladů nebo funkcí,AutoCAD použije výchozí nabídku.

Měli byste mít na paměti tyto zásady:

·Nemůžete přepnout do pozice nabídky POP0. Nabídku POP0 však můžete však přepnout do jakékoliv jiné pozice rozbalovací nabídky.

·Obrázkové nabídky nelze přepínat externími soubory nabídky.

·Zaměňovat můžete pouze nabídky stejného typu, to jest pomocnou za jinou pomocnou, rozbalovací za jinou rozbalovací atd. Pokud se pokusíte zaměnit nabídky různého typu, může to vyústit v nepředvídatelný výsledek. Pokud však přepínáte nabídky stejného typu, můžete měnit jakoukoliv nabídku za jinou. Záměna může mít zvláštní chování v případě tabletových nabídek, protože ty zpravidla nemívají stejný počet maker.