portál uživatelů
softwarů Autodesk

Zápis odstavcového textu v AutoCADu

Víceřádkový textový editor zobrazuje hraniční obdélník s pravítkem nahoře a panelem nástrojů Formátování textu. Editor je průhledný, proto při tvorbě textu můžete vidět, kde text překrývá objekty. Chc…

Zápis odstavcového textu v AutoCADu

Víceřádkový textový editor zobrazuje hraniční obdélník s pravítkem nahoře a panelem nástrojů Formátování textu. Editor je průhledný, proto při tvorbě textu můžete vidět, kde text překrývá objekty. Chcete-li jeho průhlednost při práci vypnout, z nabídky Možnosti vyberte položku Neprůhledné pozadí. Rovněž je možné učinit pozadí víceřádkového textu neprůhledné a nastavit jeho barvu.

     Funkce MTEXT je ve své podstatě jednoduchým textovým editorem

 

Ve víceřádkovém textovém editoru můžete vytvořit jeden nebo více odstavců víceřádkového textu (mtext) (nebo v alternativním textovém editoru) nebo můžete použít výzvu příkazového řádku. Rovněž můžete vložit text ze souboru uloženého ve formátu ASCII nebo RTF.

   Import hotového textu například po kontrole pravopisu nebo překladu

 

Před zadáním nebo importem textu určíte opačné rohy hraničního textového obdélníku, který definuje šířku odstavců v objektu víceřádkového textu. Výška odstavcového textového objektu závisí na množství zadaného textu, nikoliv na výšce zadané při definování hraničního obdélníku, který jste použili pro určení šířky textu. Pomocí uzlů můžete posunovat a otáčet objektem víceřádkového textu.