portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tloušťka čar v REVITu

Každý typ objektu (zeď, okno, dveře apod.) v Revitu má nastavenu určitou tloušťku čáry se kterou se zobrazuje nebo tiskne. Tloušťky čar jsou rozdílné pro zobrazení objektu v pohledu nebo&nbs…

Tloušťka čar v REVITu

Každý typ objektu (zeď, okno, dveře apod.) v Revitu má nastavenu určitou tloušťku čáry se kterou se zobrazuje nebo tiskne. Tloušťky čar jsou rozdílné pro zobrazení objektu v pohledu nebo řezu. Tloušťku čáry a i další vlastnosti je možno si přizpůsobit vlastním požadavkům na grafickou prezentaci.

Změna tloušťky obrysové čáry zdi

1. V roletovém menu Nastavení vyberte příkaz Styly objektů…

2. V dialogovém okně Styly objektů změňte u kategorie Stěny hodnotu tloušťky čáry v řezu. (Obrázek 1)

3. Po stisknutí OK by se provedené změny měly v projektu okamžitě projevit.

Kromě hodnoty tloušťky čáry v řezu, můžete v tomto dialogovém okně nastavit tloušťku čáry pro zobrazení v pohledu, barvu čáry nebo její vzor.

Tloušťku čáry jste u objektu zadali jako číslo. Toto číslo, ale neudává tloušťku čáry v milimetrech. Kde tedy zjistíte jak tlustě bude vytisknuta čára číslo 5?

Nastavení tloušťky čáry

1. V roletovém menu Nastavení vyberte příkaz Tloušťky čar…

2. V dialogovém okně Tloušťka čáry můžete nastavit u daného čísla přesnou hodnotu tloušťky tisku. Hodnotu musíte specifikovat nejenom pro dané číslo čáry, ale i pro měřítka zobrazení resp. vykreslování. (Obrázek 2)