portál uživatelů
softwarů Autodesk

Autodesk DWG TrueView – nový prohlížeč DWG souborů

Výše zmíněná funkčnost, tedy věrné zobrazení všech objektů, které se v DWG nebo DXF souborech mohou vyskytovat, je však vykoupena velikostí instalačního balíčku. Ta je větší než 100MB. Program je…

Autodesk DWG TrueView – nový prohlížeč DWG souborů

Výše zmíněná funkčnost, tedy věrné zobrazení všech objektů, které se v DWG nebo DXF souborech mohou vyskytovat, je však vykoupena velikostí instalačního balíčku. Ta je větší než 100MB. Program je postaven na jádře AutoCADu 2006.

Uživatelské rozhraní programu je velice jednoduché a navíc známé z AutoCADu. Pokud tedy s AutoCADem pracujete, nemůže vás zde nic nového překvapit. K dispozici je jeden panel nástrojů, obsahující všechny podstatné funkce potřebné pro prohlížení a tisk výkresů. Příkazy lze navolit i z pěti nabídek (patřičně uzpůsobených funkci prohlížeče) umístěných v horní části okna nebo z místní nabídky pravého tlačítka myši. Nastavení vyhledávacích cest a podpůrných souborů, zobrazení a tisku se provádí v Možnostech (Tools – Options). Vše je opět jako v AutoCADu.

Uživatelské rozhraní programu DWG TrueView

Přejděme nyní k samotným funkcím programu. Klíčové je samozřejmě stejně kvalitní zobrazení, tisk a publikování DWG a DXF souborů jako v AutoCADu. Zde je stručný přehled:

-zobrazení 2D a 3D DWG a DXF (podpora formátu DWG už od verze AutoCAD 2)

-podpora uživatelských objektů pomocí Object Enablerů (např. z programu Architectural Desktop)

-podpora hladin (filtry, …)

-nástroje pro manipulaci s 2D a 3D pohledy (zoom, 3D orbit, stínování, pojmenované pohledy)

-záložky Model a Rozvržení

-tisk a publikování do DWF stejný jako v AutoCADu (včetně dialogových oken)

-podpora výkresů chráněných heslem

Autodesk DWG TrueView je ke stažení na stránkách Autodesku. Tamtéž si lze také prohlédnout porovnání funkcí jednotlivých prohlížečů Autodesku.

Zdarma si můžete objednat instalační CD Autodesk DWG TrueView s dalšími bonusy zde