portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tvorba a úprava objektů, 13. díl – vlastnosti zobrazení objektu

Nastavení zobrazení křivek, šraf, gradientových výplní, tlouštěk čar a textu Kvůli zvýšení výkonu systému je možné zjednodušit zobrazení určitých druhů objektů. Výkon zobrazování produktu AutoCAD je v…

Tvorba a úprava objektů, 13. díl – vlastnosti zobrazení objektu

Nastavení zobrazení křivek, šraf, gradientových výplní, tlouštěk čar a textu

Kvůli zvýšení výkonu systému je možné zjednodušit zobrazení určitých druhů objektů.

Výkon zobrazování produktu AutoCAD je vyšší, pokud jsou široké křivky a prstence, polygony s celobarevnou výplní (dvojrozměrná tělesa), šrafy, gradientové výplně a text zobrazeny v zjednodušené formě. Zjednodušené zobrazení rovněž zvyšuje rychlost tvorby zkušebních vykreslení.

Vypnutí celobarevných výplní

Když vypnete režim celobarevné výplně, křivky s tloušťkou, polygony s celobarevnou výplní, gradientové výplně a šrafy jsou zobrazeny v obrysové podobě. S výjimkou vzorovaných šraf a gradientových výplní je celobarevné výplň pro skrytý pohled a nepůdorysné pohledy ve třech rozměrech automaticky vypnuta.

Použití režimu Rychlý text

Jestliže zapnete režim rychlého textu ve výkresech, které obsahují mnoho textu a složitá písma, bude zobrazen či vykreslen pouze obdélníkový rám definující text.

Vypnutí tloušťek čar

Každá tloušťka čáry, která je reprezentována více než jedním pixelem, může snížit výkon systému. Jestliže chcete zlepšit výkon při práci s produktem AutoCAD, vypněte tloušťky čar. Tloušťky čar můžete vypnout nebo zapnout stisknutím tlačítka TLČ ve stavové liště nebo pomocí dialogu Nastavení tloušťky čáry. Tloušťky čar vždy vykreslují ve své skutečné hodnotě nezávisle na tom, zda jejich zobrazení je vypnuto nebo zapnuto.

Aktualizace zobrazení

Nové objekty automaticky používají aktuální nastavení pro zobrazení celobarevných výplní a textu. Kromě tloušťek čar je nutné pro aktualizaci zobrazení existujících objektů používajících tyto nastavení použít příkaz REGEN.

Nastavení pořadí zobrazení překrývajících se objektů

Lze určit, které překrývající se objekty se zobrazí před ostatními.

Obecně jsou překrývající se objekty, například text, křivky s tloušťkou a polygony s celobarevnou výplní zobrazeny v pořadí, ve kterém jsou kresleny: nově vytvořené objekty v popředí před existujícími objekty. Každá změna, kterou provedete v nastavení pořadí objektů, může ovlivnit i výchozí pořadí zobrazení překrývajících se objektů. Pořadí, ve kterém jsou objekty zobrazovány a tisknuty, lze kdykoliv změnit.

Poznámka: Překrývající se objekty nelze řídit mezi modelovým a výkresovým prostorem. Tento proces je možný pouze v jednom stejném prostoru.