portál uživatelů
softwarů Autodesk

Vykreslování a publikování výkresů, 6. díl

Tvorba a použití pojmenovaných nastavení stránek Lze vytvořit pojmenovaná nastavení stránky a použít je pro jiná rozvržení ve výkresu. Pojmenovaná nastavení stránek jsou uložena ve výkresovém souboru …

Vykreslování a publikování výkresů, 6. díl

Tvorba a použití pojmenovaných nastavení stránek

Lze vytvořit pojmenovaná nastavení stránky a použít je pro jiná rozvržení ve výkresu. Pojmenovaná nastavení stránek jsou uložena ve výkresovém souboru a lze je importovat do jiných výkresových souborů a použít na jiná rozvržení. Rovněž lze upravit nastavení pojmenovaných nastavení stránky. Jestliže upravíte pojmenované nastavení stránky, můžete zvolit, zda se úpravy budou týkat aktuálního rozvržení nebo všech rozvržení v aktuálním výkresu, který používá pojmenované nastavení stránky.

Jestliže chcete vykreslovat stejné rozvržení několika způsoby nebo chcete určit stejné výstupní možnosti pro několik rozvržení, použijte pojmenované nastavení stránky.

Chcete-li archivovat přesné výsledky vykreslování, můžete použít různá pojmenovaná nastavení stránky. V následující tabulce můžete například vytvořením pojmenovaného nastavení stránky ovládat změnu měřítka a rozměru papíru.

Název nastavení stránky

Popis

Bez změny měřítka

Vykreslení v měřítku 1:1, list velikosti E

Měřítko 1:2

Vykreslení v měřítku 1:2, list velikosti C

Nízká kvalita

Vykreslení na plotru s nižší kvalitou

Koncový

Vykreslení na plotru s vyšší kvalitou

Přizpůsobit

Přizpůsobit, list velikosti A

Až určíte pojmenované nastavení stránky pro rozvržení, vždy při vykreslování nebo publikování rozvržení je vykreslováno podle nastavení určeného v pojmenovaném nastavení stránky pro rozvržení.

Použití pojmenovaných nastavení stránek se sadami listů

Pomocí pojmenovaných nastavení stránek můžete určit stejné volby výstupu pro všechny listy v sadě listů.

Pomocí Správce sady listů lze vytvořit nový list a potom použít pojmenované nastavení stránky pro rozvržení.

Rovněž můžete použít pojmenovaná nastavení stránek, která jsou uložena v předefinování nastavení stránky sady listů v souboru DWT pro jeden list nebo celou sadu listů z důvodu jednorázového procesu publikování.

Vykreslování výkresů

Jakmile dokončíte výkres, máte několik možností provedení výstupu. Můžete výkres vykreslit na papír nebo do souboru , který bude používat jiná aplikace. V obou případech používáte nastavení vykreslování.

Rychlý úvod k vykreslování

Chcete-li vytisknout jedno rozvržení nebo součást výkresu, použijte dialog Vykreslování.

Pomocí pojmenovaného nastavení stránky nebo změnou nastavení v dialogu Vykreslování definujte, jak má výkres vypadat.

Chcete-li vytisknout více výkresů, použijte dialog Publikovat.