portál uživatelů
softwarů Autodesk

Výhody sdílení informací ve formátu DWF namísto nativních výkresů AutoCADu

Stavebnictví

DWF je: 1.Kompletní a.DWF je vytištěný pohled výkresu ve formátu DWG. Nejsou nutné žádné Object enablery, x-refy, speciální fonty atd. Formát DWF jako takový je často akceptován jako tiskový soubor. …

Výhody sdílení informací ve formátu DWF namísto nativních výkresů AutoCADu

DWF je:

1.Kompletní

a.DWF je vytištěný pohled výkresu ve formátu DWG. Nejsou nutné žádné Object enablery, x-refy, speciální fonty atd. Formát DWF jako takový je často akceptován jako tiskový soubor.

b.DWF může obsahovat kompletní soubor výkresů z projektu, zvláště když je publikován z prostředí AutoCADu 2006, které umožňuje vytvořit jedno DWF z většího počtu výkresů.

c.U DWF není důležité, jakou verzi AutoCADu kdo v týmu používá. Volně šířitelný Autodesk DWF Viewer zobrazuje všechny minulé i současné verze DWF souborů. Velikost prohlížeče je také mnohem menší než u prohlížečů výkresů DWG.

d.DWF soubory jsou také vhodné pro archivaci dat. Originály jsou v DWF uchovány jako „výtisky“ a kdokoliv k nim může nyní nebo v budoucnosti jednoduše přistoupit.

2.Stále po ruce

a.DWF mohou zobrazovat dodavatelé či kupující, architekti či projektanti, řídící jednotky nebo subdodavatelé. Pomocí bohatých metadat jsou jednoduše schopni identifikovat produktové nebo projekční informace.

b.DWF je menší a více komprimovaný než nativní soubory DWG. Přenos souborů prostřednictvím internetu je proto jednodušší. To se hodí třeba v případě, když potřebujete poslat soubory jako přílohu emailu.

c.DWF soubory mohou být generovány z nejrůznějších produktů Autodesku, ale stejně tak i z ostatních aplikací pomocí Autodesk DWF Writer. Tento neutrální formát proto dovoluje prohlížet návrhová data z nejrůznějších aplikací v jednom prohlížeči.

3.Bezpečný

a.DWF je nezcizitelný formát určen pouze pro čtení.

b.Uživatelé AutoCADu rozhodují o tom, co zahrnou či nezahrnou do DWF.

c.!!! V případě, že sdílíte DWG, dáváte k dispozici své intelektuální vlastnictví !!!

4.Otevřený

a.DWF je otevřený datový formát.

b.Autodesk zpřístupnil specifikaci formátu DWF a C++ knihovny pro vývojáře, kteří chtějí tvořit aplikace pro DWF.

c.DWF je založeno na již existujících standardech jako jsou ZIP/ZLIB, XML, JPG/PNG/bitonal-G4-Tiff a HSF.

Pomocí DWF mohou uživatelé dělat více než jen prohlížet návrhy. Mohou s daty pracovat inteligentněji, což při pouhém prohlížení DWG není zase tak jednoduché. Uživatelé mohou data přetvořit v živý a funkční datový sklad, který integruje ostatní systémy společnosti. Níže je popsán příklad od jednoho z uživatelů formátu DWF:

Zpracovával jsem zakázku pro významného dodavatele elektrické energie. Postupně jsme převedli celý jejich potrubní systém do formátu DWF a soubory pak byly přístupné na jejich intranetu. Jakýkoliv projektant pak mohl brouzdat elektrárnou, prohlížet potrubní systém, vyvolat všechny výkresy, kliknout na každou trubku, fitink či záklopku a ihned dostal informaci o posledních výsledcích testů, testovacích procedurách atd. Jak mi bylo později řečeno, nukleární regulační komise prohlásila, že se jedná o jeden z nejlepších systémů pro správu dokumentů, s jakým kdy pracovali.

DWF otevírá svět možnosti, které tu předtím nebyly. Společnost Autodesk již 23 let investuje do svých odborníků, softwaru a technologií, aby umožnila svým zákazníkům realizovat jejich kreativní myšlenky a vítězit s nimi. DWF je další technologií, která z této tradice vyrostla. 

Převzato z:

http://autodesk.blogs.com/between_the_lines/2005/09/the_advantages_.html