portál uživatelů
softwarů Autodesk

DWF › AutoCAD – jak na to?

Stavebnictví

Srovnání obou zmíněných formátů najdete zde: DWF vs PDF. Většina produktů Autodesku umí vytvářet DWF soubory přímo, ale když chcete publikovat výsledek z jakékoliv jiné aplikace, stačí si jen zda…

DWF › AutoCAD – jak na to?

Srovnání obou zmíněných formátů najdete zde: DWF vs PDF.

Většina produktů Autodesku umí vytvářet DWF soubory přímo, ale když chcete publikovat výsledek z jakékoliv jiné aplikace, stačí si jen zdarma stáhnout Autodesk DWF Writer.  A když Vám někdo pošle soubor DWF, zase stačí jednoduše stáhnout Autodesk DWF Viewer, který je samozřejmě taky zdarma.

…jak na to?

Často se uživatelé ptají jak dostat soubor DWF do výkresu v AutoCADu a to je dobrá otázka! I když nemůžete otevřít DWF v AutoCADu, protože ho nerozpozná, určitě můžete informace vložit jako OLE object, takže není úplně všechno ztraceno. 

DWF prohlížíte v aplikaci DWF viewer…

Klepněte pravým tlačítkem na DWF a vyberte Copy Drawing. Tuto volbu také najdete v menu Edit (nebo použijte kombinace kláves Ctrl+Shift+C). Jestliže vybíráte 3D DWF, zvolte Copy Image z menuEdit. 

Pak jen jednoduše spustěte AutoCAD, klepněte pravým tlačítkem do výkresu a vyberte Paste (Vložit).  A to je vše! Když nyní vložené DWF vyberete a zkontrolujete Vlastnosti, zjistíte, že se opravdu jedná o OLE objekt.

Převzato z:

http://lynn.blogs.com/lynn_allens_blog/2005/09/bringing_dwf_fi.html