portál uživatelů
softwarů Autodesk

Aplikace využívající DWF formát – FaMaDa 3

FaMaDa eviduje informace o plochách a objemech budov, fasád, podlaží, bytů/celků, místností. Sleduje využití ploch místností uživateli, umístění otvorů mezi místnostmi a fasádami, umístění vybavení a …

Aplikace využívající DWF formát – FaMaDa 3

FaMaDa eviduje informace o plochách a objemech budov, fasád, podlaží, bytů/celků, místností. Sleduje využití ploch místností uživateli, umístění otvorů mezi místnostmi a fasádami, umístění vybavení a zařízení, dokumenty související s uživateli a budovami. Pro účely sledování provozu eviduje opravy stavebních konstrukcí, revize vybavení a TZB. V přehledné struktuře sleduje výkresovou dokumentaci nemovitostí.

FaMaDa umožňuje editaci informací o nemovitostech ve formě textových a numerických dat s napojením na grafické zobrazení v široké bázi formátů (DWF, BMP, JPG, GIF, WMF, EMF, RTF, TXT). Databázové informace jsou ukládány do formátu MDB, nebo na server MS SQL. Informace je možné sdílet i s jinou aplikací, nebo provádět import/export všech dat v XML formátu. Našim cílem bylo poskytnout uživatelům z hlediska ovládání co nejvíce přehledný systém, který nevyžaduje zvýšené náklady na zobrazování pořizovaných dat. Zobrazování grafických údajů není přímo vázáno na licencovaný grafický software. K zobrazování DWF formátu využívá FaMaDamožností DWF Vieweru (free software) nebo Autodesk DWF Composer (licencovaný software). Systém FaMaDa poskytuje uživateli veškerou funkcionalitu programu DWF Composer (měření, poznámky, kreslení, odkazy). Projektantům navíc nabízí možnost investorovi předat informace o budově strukturovaně přehlednou formou, včetně projektové dokumentace. To vše v modulárním systému FaMaDa.

Systém FaMaDa je sestaven ze třech modulů, jehož jádro tvoří hlavní modul FaMaDa, který obsahuje dvě modifikace. Obě modifikace jsou licencovány a tudíž placeny – první pracuje s databázemi ve formátu MDB, druhá nad MS SQL. Důvodem souběžné existence těchto dvou modulů je vyhovět specifickým potřebám jak malých, tak velkých společností. Hlavní modul umožňuje záznamy vytvářet, modifikovat a mazat, definovat vlastní pomocné tabulky, provádět export/import mezi databázemi. K jednotlivým záznamům databáze lze připojovat grafické soubory a definovat jejich zobrazování. Výše uvedené funkce tvoří hlavní jádro systému a slouží k naplňování dat. Modul určený pro komunikaci s jinými systémy a naplňování údajů využívá import/export v XML formátu FaMaDa. Druhý modul FaMaDa View obsahuje veškerou funkcionalitu hlavního modulu, avšak vložené informace nelze modifikovat. Modul slouží tedy především k prohlížení dat a to bez poplatků za instalaci (free software). FaMaDa View zpřístupní, na libovolném počtu stanic, prohlížení údajů z databází a grafických souborů. Projektantovi tak například umožní odevzdat projekt v databázi systému FaMaDa. Třetí modul FaMaDa Report.NET je také z kategorie free software. Určen je k reportování informací, tisku výstupních formulářů a exportu do html, xls. Modul se spouští buď přímo z FaMaDa/FaMaDa View, nebo samostatně. Toto řešení umožní získávat tabulkové výstupy přímo v rámci hlavního modulu a nebo samostatně z vybrané databáze. Tento typ tabulkových výstupů uvítají uživatelé na řídících a ekonomických pozicích, jsou totiž součástí podkladů v řadě rozhodovacích procesů.

Bližší informace: www.famada.cz