portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tisk na laserové tiskárně jako na plotru?

S příchodem internetu a elektronického šíření výkresové dokumentace je požadavkem řady firem minimalizace tiskových nákladů. V projekčních kancelářích, které jsou často odděleny od vlastní v…

Tisk na laserové tiskárně jako na plotru?

S příchodem internetu a elektronického šíření výkresové dokumentace je požadavkem řady firem minimalizace tiskových nákladů. V projekčních kancelářích, které jsou často odděleny od vlastní výroby plně dostačují pro potřeby kontroly a archivace pouze výkresové formáty A3. Navíc možnosti dnešních laserových tiskáren s rozlišením 600 až 1200 Dpi jsou více než efektivní jak z hlediska kvality, tak z hlediska nákladů na tisk.

S ovladačem systémové tiskárny HDI můžete používat plotr nebo tiskárnu, kterou jste nakonfigurovali v systému Windows. Použít lze libovolné zařízení pro tisk podporované systémem Windows (systémovou tiskárnu Windows).

Ukázka výborné tiskárny pro formáty A3 (HP LaserJet 9040)

Ovladač HDI systémové tiskárny lze použít k výběru výchozích nastavení tiskárny produktu AutoCAD, která se liší od výchozích nastavení jiných aplikací Windows.

Ovladač systémové tiskárny Autodesk podporuje rastrový výstup. Velikost paměti v zařízení pro tisk však omezuje výkon systémové tiskárny při rastrovém výstupu a odesílání vektorových dat produktem AutoCAD.

Velmi rozumným, prvním krokem je aktualizace ovladače systémové tiskárny

Pokud máte více systémových tiskáren Windows, můžete vybrat zařízení, které se bude používat pro vykreslování z produktu AutoCAD. Tiskárnu LaserJet můžete například používat pro tisk z textových editorů a tiskárnu BubbleJet pro tisk výkresů AutoCAD.

K dosažení nejlepších výsledků použijte systémovou tiskárnu Windows a ovladače plotru produktu AutoCAD takto:

-Pokud nemáte plotr Hewlett-Packard DesignJet, dejte přednost příslušnému ovladači HDI Autodesk k vašemu plotru před systémovou tiskárnou Windows. Společnost HP dodává pro modely DesignJet ovladač systémové tiskárny, který je optimalizován pro použití s produktem AutoCAD.

Použijte systémovou tiskárnu Windows pro výstup na zařízení, která nemají pera, například laserové tiskárny.

Kvalitu tisku ovlivňuje nastavení systémové tiskárny

Nastavení systémové tiskárny Windows pro program AutoCAD se skládá ze dvou částí:

-Konfigurace systémové tiskárny v systému Windows (viz dokumentace k operačnímu systému od firmy Microsoft).

Konfigurace systémové tiskárny jako plotru AutoCAD pomocí ikony průvodce Přidat plotr.

Tiskárnu přidáme do AutoCADu pomocí průvodce