portál uživatelů
softwarů Autodesk

Civil 3D – Čištění výkresu

Stavebnictví

V prostředí Civil 3D 2006 načtěte Workspace MAP 3D a z menu Modify vyberte Drawing Cleanup. Funkce Drawing Cleanup (Čistění výkresu) nabízí jednoduchou cestu jak zlepšit přesnost Vašich map, opravit o…

Civil 3D – Čištění výkresu

V prostředí Civil 3D 2006 načtěte Workspace MAP 3D a z menu Modify vyberte Drawing Cleanup.

Funkce Drawing Cleanup (Čistění výkresu) nabízí jednoduchou cestu jak zlepšit přesnost Vašich map, opravit obvyklé chyby, které pramení z mapování, digitalizace či chyb při skenování a odstranit přebytečnou detailnost přehledných map. Tato funkčnost je zásadní pro zpřesnění a kompletaci map určených pro definování topologíí, vytváření mapových analýz nebo pro tisk či prezentaci.

Pomocí čištení výkresu lze provádět následující operace: vymazat duplicity, mazat krátké objekty, přerušit zkřížené objekty, prodloužit nedotahy, přitáhnout shluk uzlů, rozpustit pseudo uzly, smazat volné objekty (přesahy), zjednodušit objekty, vymazat objekty s nulovou délkou a vyčistit vrcholy 3D polylinií.

Není neobvyklé, že se velikost enormně velkého souboru po použití Čistění zmenší o polovinu. Následující metody jsou (v uvedeném pořadí) jsou nejčastěji používány pro čistění výkresů obsahujících velké množství GIS dat.

Nulová délka objektů – Zero Length objects
Zjednodušit objekty – Simplify objects
Prodloužit nedotažené – Extend undershoots
Přerušit zkřížené objekty – Break crossing objects
Vymazat volné objekty – Erase dangling objects
Přitáhnout shluky uzlů – Snap clustered nodes

Pro více informací pro použití výkonných nástrojů pro čištění použijte služeb Nápovědy.

Převzato z :

http://c3dpavingtheway.blogspot.com/