portál uživatelů
softwarů Autodesk

Tisk seznamu hladin

Zde vám ukážeme jednoduchý postup, jak lze takovýto seznam vytvořit: 1.do příkazového řádku napište –layer 2.vyberte možnost ?, která vám zobrazí seznam hladin 3.stiskněte funkční klávesu F2, která v…

Tisk seznamu hladin

Zde vám ukážeme jednoduchý postup, jak lze takovýto seznam vytvořit:

1.do příkazového řádku napište –layer

2.vyberte možnost ?, která vám zobrazí seznam hladin

3.stiskněte funkční klávesu F2, která vám zobrazí textové okno

4.vyberte seznam hladin

5.stiskněte pravé tlačítko a vyberte Kopírovat

6.otevřete si textový editor, stačí i jednoduchý Poznámkový blok (notepad), můžete ale použít i Microsoft Word, popřípadě libovolný jiný editor

7.Pomocí stisku kláves Ctrl+V vložíte tet přenesený do schránky

8.Požadovaný seznam vytiskněte

Výběr Poznámkového bloku jako textového editoru je výhodný proto, že jím používané písmo je neproporcionální a vzhled seznamu hladin tak dodržuje formátování z AutoCADu.

Pokud chcete sdílet hladiny a jejich stav a nastavení s ostatními uživateli, uložte si souor Layer State. Vyberte si v AutoCADu funkci správce hladin a v něm položku pro uložení stavu. Tento soubor lze exportovat a následně sdílet i s ostatními uživateli. Ti mohou tento soubor neimportovat, resetovat jím své současné nastavení a používat stejné jako vy.

Dalším způsobem jak zkopírovat seznam potřených hladin a jejich vlastností. Otevřete si správce hladin a vyberte si ty, které chcete zkopírovat, popřípadě pomocí klávesové zkratky Ctrl+A označte všechny. Následně je zkopírujte do schránky (Ctrl+C) a vložte do Excelu (Ctrl+V). Výsledkem je pěkný seznam, který lze dále zpracovávat.