portál uživatelů
softwarů Autodesk

Jak provést migraci ze starších verzí CAD softwaru, 2. díl

Dnes se podíváme na tuto problematiku z pohledu velkých a malých firem a pokusíme se zjistit, které firmy mají v tomto procesu výhodnější pozici, tzn., že se jim přechod podaří uskutečnit sn…

Jak provést migraci ze starších verzí CAD softwaru, 2. díl

Dnes se podíváme na tuto problematiku z pohledu velkých a malých firem a pokusíme se zjistit, které firmy mají v tomto procesu výhodnější pozici, tzn., že se jim přechod podaří uskutečnit snadněji, získají díky němu větší užitek, atd.

Definice pojmů

Nejprve je nutné definovat pojmy „malá“ a „velká“ firma. V našem případě budeme firmu, která má méně než 15 licencí CAD systému, považovat za malou. Takovéto přiřazení ovšem nelze brát obecně. Některé firmy s tímto počtem licencí mohou být považovány za velké, pokud se pohybují ve specifické oblasti průmyslu. Jiné mohou být naopak vzhledem k velkým podnikům malé. Každý případ je tedy nutné posuzovat individuálně.

V následujících odstavcích si představíme perspektivnost upgradu z pohledu velké i malé firmy. Pohled velké firmy bude psán kurzívou, názor malé firmy nezměněným písmem.

§Upgrade je pro malé firmy snazší. Nákup a financování spojené s přechodem na novou verzi je pro malou firmu jednodušší, protože nemají tak velký počet licencí. Už pouhá cena za nákup licencí nás zpomaluje.

§Velké firmy už dávno přešly na novou verzi, protože mají neomezené zdroje. Pokud bychom měli stejný rozpočet i my, mohli bychom si koupit cokoliv.