portál uživatelů
softwarů Autodesk

Zpřístupnění editace nástrojů v publikovaném katalogu nástrojů

Strojírenství

Řešení: Pokud při publikování katalogu nástrojů v ADT nastavíte, že mají být položky pouze pro čtení (viz obrázek Obr. 1), tak tyto položky při používání (připojení do nějakého projektu) nelze upravov…

Zpřístupnění editace nástrojů v publikovaném katalogu nástrojů

Řešení:

Pokud při publikování katalogu nástrojů v ADT nastavíte, že mají být položky pouze pro čtení (viz obrázek Obr. 1), tak tyto položky při používání (připojení do nějakého projektu) nelze upravovat, přejmenovat nebo odstranit. Řešení, které se nabízí, je publikovat katalog znovu a příznak „pouze pro čtení“ nezapínat. Ale to není vždy praktické, pokud potřebujete změnit pouze jeden nástroj, nebo je katalog příliš rozsáhlý apod.

  Obr. 1

Správa „pouze pro čtení“ je nazávislá na nastavení práv přístupu k souborům na úrovni operačního systému. Je řešeno přímo v jednotlivých *.atc souborech, což jsou soubory, kde je uložena unformace o celém katalogu a jednotlivých paletách (např. ADT Sample Project.atc, Wall Styles_AAD270F3-B9B3-401C-BF3B-4221E1B00505.atc apod.). Tyto soubory jsou v XML formátu a v nich je informace o „pouze pro čtení“ pro jednotlivé palety a nástroje. Proto druhou možností je odstranit příznak „pouze pro čtení“ z těchto souborů. Zkušenější mohou provést v nějakém XML editoru, běžný uživatel si vystačí s Poznámkovým blokem (Notepadem) ve Windows. Před zásahem do .atc souborů je doporučeno si je zazálohovat.

Vlastnost pouze pro čtení je určována kódem „1“ – viz Obr. 2. Stačí tento kód smazat ve vašem katalogu, ve všech souborech s příponou *.atc, na všech místech v souborech. Např. v Poznámkovém bloku otevřete soubor a zvolte funkci pro náhradu textu. Do pole najít dejte 1 a pole nahradit nechte prázdné. Soubor uložte a změňte stejným způsobem i další .atc soubory. Vyzkoušejte, že lze upravovat palety a nástroje v upraveném katalogu.

 Obr. 2