portál uživatelů
softwarů Autodesk

Externí reference a jejich detekce

Jak fungují externí reference Pokud připojujete výkres jako externí referenci, spojíte odkazovaný výkres s aktuálním výkresem. Změny realizované v odkazovaném výkresu se zobrazí po otevření i v aktuál…

Externí reference a jejich detekce

Jak fungují externí reference

Pokud připojujete výkres jako externí referenci, spojíte odkazovaný výkres s aktuálním výkresem. Změny realizované v odkazovaném výkresu se zobrazí po otevření i v aktuálním výkresu.

Externích referencí můžete s výhodou využít jak ve strojírenství, tak ve stavebnictví

Jak pracuje AutoCAD a vertikální produkty s externí referencí

Program zachází s externí referencí jako s definicí bloku s několika důležitými rozdíly. Když vložíte výkres jako referenci bloku, je uložen ve výkresu a není aktualizován, pokud se původní výkres změní. Jestliže připojujete výkres jako externí referenci, spojíte odkazovaný výkres s aktuálním výkresem; změny v odkazovaném výkresu se zobrazí po otevření i v aktuálním výkresu.

Výkres může být současně připojen jako externí reference k více výkresům. Obráceně platí, že jeden výkres může mít připojeno jako externí reference více výkresů. Uložená cesta sloužící pro nalezení externí reference může být absolutní (plně zadaná), relativní (částečně zadaná) nebo není zadána žádná cesta.

 

  Verifikace referencí a panel nástrojů

Pokud externí reference obsahuje proměnné atributy bloků, program je ignoruje.

Poznámka Externí reference musí být objekty modelového prostoru. Mohou být připojeny v libovolném měřítku, umístění a natočení.