portál uživatelů
softwarů Autodesk

Řízení nastavení projektu v Inventoru

Strojírenství

Projekt definuje umístění všech souborů asociovaných s projektem včetně místa uložení dat návrhu, úprav souborů, počtu verzí souborů zachovaných při uložení souboru, konfiguračních nastavení Obsahovéh…

Řízení nastavení projektu v Inventoru

Projekt definuje umístění všech souborů asociovaných s projektem včetně místa uložení dat návrhu, úprav souborů, počtu verzí souborů zachovaných při uložení souboru, konfiguračních nastavení Obsahového centra a typu projektu. Informace z projektového souboru se používají k nalezení odkazovaných souborů.

Dialogový panel Editoru projektu v Autodesk Inventor Series 10

Seznam projektů v horním panelu editoru projektu obsahuje všechny projekty, které mají zástupce ve složce projektu. S Autodesk Inventorem jsou instalovány tři projekty: výchozí, příklady a soubory cvičení. Výchozí projekt nelze odstranit.

Zachování všech cest je u daného projektu vždy stěžejní, vyvarujete se tak problémům s případnou nedostupností součástí po přenosu celé sestavy.

Pro kontrolu rozložení dat projektu můžete také využít Inventor Design Assistant.

Kontrola cest k projektu v nástroji Design Assistant

Poznámka: Formát souboru projektu se změnil v R10, ale verze aplikace Autodesk Inventor před verzí R10 umí číst soubory projektu z verze R10. Kvůli změně formátu souboru verze aplikace Autodesk Inventor před verzí R10 neumí najít užitečné informace v souboru projektu a nahradit soubor.