portál uživatelů
softwarů Autodesk

S Autodesk Inventorem budete v cíli dříve než ostatní – pozvánka na MSV 2008

Strojírenství

Strojírenské veletrhy na brněnském výstavišti patří po léta k největším odborným veletrhům ve střední Evropě vůbec. Letošní jubilejní 50. ročník se uskuteční v polovině září a očekává se opě…

S Autodesk Inventorem budete v cíli dříve než ostatní – pozvánka na MSV 2008

Strojírenské veletrhy na brněnském výstavišti patří po léta k největším odborným veletrhům ve střední Evropě vůbec. Letošní jubilejní 50. ročník se uskuteční v polovině září a očekává se opět obrovský zájem vystavovatelů i návštěvníků. Společnosti Autodesk, Tech Data Distribution a jejich autorizovaní partneři zvou všechny zájemce o oblast strojírenství a výroby. V rámci zajímavých expozic se mohou seznámit nejen s nejpokročilejšími softwarovými technologiemi pro počítačem podporovaný návrh, ale také s jejich praktickým nasazením u celé řady významných českých a slovenských firem. Velkým lákadlem expozice bude i představení pouštního speciálu českého týmu OFFROADSPORT CZ, který si budete moci prohlédnout na vlastní oči.

Návrh soutěžního speciálu týmu OFFROADSPORT CZ značně usnadnil Autodesk Inventor a jeho pokročilé návrhové funkce

Pouštní speciály? Žádný problém s Autodesk Inventorem!

Po loňském úspěchu, který slavila návštěva Karla Lopraise a jeho Tatry přímo v rámci expozice, je letos připraven neméně zajímavý doprovodný program – představení závodního speciálu týmu OFFROADSPORT CZ jako názorné ukázky toho, jak Inventor pomáhá v praxi při dosahování vyšší kvality návrhů, a tím i konkurenceschopnosti firem. Týmoví konstruktéři navrhují s pomocí Autodesk Inventoru téměř celé auto (kromě motoru a převodovky).

„Autodesk Inventor naši práci výrazně urychlil a zpřesnil – a v mnoha směrech i ulehčil. Doufáme, že i díky jeho pomoci postavíme konkurenceschopné auto, které uspěje na nejnáročnější automobilové soutěži – Rallye Dakar,“ říká Mirek Zapletal, šéf vývoje a zkušený závodník v jedné osobě.

„Vzpomínám, že již první využití Inventoru v našem projektu – simulace chodu prvků přední nápravy – pro nás znamenalo obrovskou časovou úsporu. A to ani nemusím zmiňovat obrovský nárůst přesnosti návrhu, který znamená velkou finanční úsporu. Komunikace mezi Inventorem a jinými CAD systémy je na velmi vysoké úrovni, čehož často využíváme při komunikaci s externími dodavateli,“ dodává Jan Krasula, nadějný konstruktér pracující na projektu závodního auta třídy T1 pro cross-country rallye. „Výhod Inventoru jsme však odhalili daleko více – za všechny jmenujme třeba snadný návrh trubkového rámu vozu. Vysoce si ceníme i snadné ovladatelnosti softwaru, která se projevuje na rychlém zaučení dalších konstruktérů.“

Kdy a kde?

Kde: Stánek A1-009 brněnského výstaviště.

Kdy: 15.–19. září 2008.

Tisková konference za účasti zástupců tým OFFROADSPORT CZ:

Čtvrtek 18. 9. od 13.00 (expozice A1-009).

V rámci expozice ve stánku A1-009 představí odborné veřejnosti řešení Autodesk produktové řady 2009 zástupci společností M&P spol. s r.o., ŠTOR CAD Computers, spol. s r.o. a XANADU a.s. V samostatných stáncích budou vystavovat také další autorizovaní prodejci pro oblast strojírenství ADEON CZ s.r.o. (A1-008) a DAGIS a.s. (A1-015).

 vizualizace stánku Autodesk – tešíme se na společné setkání

O týmu OFFROADSPORT CZ

OFFROADSPORT CZ je profesionální český závodní tým, který jako první uspěl v nejtěžším a nejdelším vytrvalostním rallye závodě světa – Rallye Dakar. Díky bohatým zkušenostem z evropských a světových cross country rallye dojela posádka do cíle obávané dakarské rallye již při svém prvním ostrém startu. Dvojice Zapletal–Janáček navíc vloni překvapivě zvítězila v mnoha náročných evropských závodech. V sezóně 2008 se tým snaží udržet dosažené evropské pozice. Neméně atraktivní však zůstává dakarská výzva, a to i po změně kontinentu pro rok 2009 (Argentina–Chile). Tým se již pečlivě připravuje na další účast a nová závodní dvojice Zapletal–Ouředníček se sehrává účastí na důležitých evropských podnicích BAJA a Dakar Series. Další informace: www.offroadsport.cz.